Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 13:21

Με ποιον θα παν... και ποιον θ’ αφήσουν

Εξελίξεις στη Μεσσηνία σε σχέση με την κατανομή των βουλευτικών εδρών προδιέγραψε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όσους διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική να παραδώσουν την έδρα τους, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος. «Είναι θέμα αποτελεσματικότητας», σημείωσε. «Θα πρέπει οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές, αλλιώς οι βουλευτές που διαφωνούν θα πρέπει να παραδίδουν τις έδρες τους, όπως ορίζει το καταστατικό».

 

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πού πάει το πράγμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε με έμφαση ότι «παραείναι σουρεαλιστικό να λες ότι συμφωνείς με την κυβέρνηση και να μη στηρίζεις τις αποφάσεις της (...) Με έχει εκπλήξει η στάση ορισμένων συντρόφων. Είπαν μετά τη συμφωνία: “Εσύ ψηφίζεις κι εμείς δρέπουμε τις δάφνες της ιδεολογικής καθαρότητας”». Είναι φανερό ότι μέσα στην εβδομάδα οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα παν και ποιον θ’ αφήσουν. Θα έχουμε, έτσι, είτε παραιτήσεις και νέους βουλευτές στο νομό, είτε αύξηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης και μείωση αυτών της συμπολίτευσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται αλλαγές..