Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 20:01

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνά τα έργα της Μεσσηνίας 

Γράφτηκε από τον

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνά τα έργα της Μεσσηνίας 

Πέρσι το Σεπτέμβριο μια μόλις μέρα μετά την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα έγραφα σε αυτή εδώ την στήλη...

 “Το δεύτερο σχόλιο για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Καλαμάτα αφορά το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη στον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε καθόλου. Ειλικρινά δεν ξέρω αν οφείλεται σε επικοινωνιακό λάθος των συνεργατών του, που παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στην ενότητα των υποδομών το αναγκαίο αυτό έργο για τη Μεσσηνία, ή αν δεν αναφέρθηκε στην ομιλία επειδή το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας και του Τσακώνα - Καλό Νερό, ελπίζω τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσουν εντός των προσεχών ημερών τις θέσεις του κόμματος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη”. 

Τελικώς χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες για να πληροφορηθούμε από κυβερνητικά και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η περσινή “παράλειψη” του πρωθυπουργού και ότι η κυβέρνηση πετά στο καλάθι των αχρήστων το σχέδιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και ότι μελετά τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου. Την Παρασκευή από το Κιάτο, λίγες μόλις μέρες πριν την επέτειο της περσινής παράλειψης, ο πρωθυπουργός “παρέλειψε” να αναφερθεί στο τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Τσακώνα ως το Καλό Νερό. 

Θα γράψω ό,τι και πέρσι: “Ειλικρινά δεν ξέρω αν οφείλεται σε επικοινωνιακό λάθος των συνεργατών του, που παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στην ενότητα των υποδομών το αναγκαίο αυτό έργο για τη Μεσσηνία, ή αν δεν αναφέρθηκε στην ομιλία επειδή το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί ”. Και αλλάζοντας λίγο τη συνέχεια, προσθέτω: “Υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε πέρσι για ολοκλήρωση και του Τσακώνα - Καλό Νερό, ελπίζω τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσουν εντός των προσεχών ημερών τις θέσεις του κόμματος για το Τσακώνα - Καλό Νερό”. 

Κλείνοντας υπενθυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας στο Κιάτο είπε: “Καταφέραμε και εξοικονομήσαμε από την Ολυμπία Οδό 172 εκατ. ευρώ, από την Ιόνια 230 εκατ. ευρώ, από τον "Μορέα" 225 εκατ. ευρώ, από τον Ε-65 137,5 εκατ. ευρώ”. Συνολικά από το “Μορέα” και την Ολυμπία Οδό εξοικονομήθηκαν 397 εκατομμύρια ευρώ. Ρωτώ ευθέως: Πόσα από αυτά θα επενδυθούν στην Πελοπόννησο και σε ποια έργα; 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 19:05