Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 20:00

Ανοιγοκλείνοντας τμήματα στο Νομό Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Ανοιγοκλείνοντας τμήματα στο Νομό Μεσσηνίας

 

Οι υποσχέσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν με την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων της Τριφυλίας προφανώς δε μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες και γι' αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ερώτηση για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου αφήνοντας με τη σειρά τους να εννοηθεί ότι θα αποκαταστήσουν την αδικία που έγινε με την κατάργησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Για όσους δεν το κατάλαβαν: Η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει πάλι τα Αστυνομικά Τμήματα των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, που καταργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει στο ΤΕΙ Πελοποννήσου το Τμήμα Λογοθεραπείας, που κατάργησε η κυβέρνηση Σαμαρά. 

Ποιος δουλεύει ποιον; Ολοι δουλεύουν τους πάντες και τελικώς το λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να αποφύγουν τα κυβερνητικά χαράτσια. Με απλά λόγια: Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Και όταν αναγκάζεται να κάνει αναδιάρθρωση υπηρεσιών για να εξοικονομήσει χρήματα, το κάνει με τόσο αργούς ρυθμούς ώστε να μπορέσουν οι επόμενες κυβερνήσεις να “διορθώσουν την αδικία”, όπως έγινε με την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας από την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Ουσιαστικά, όπως συμβαίνει από τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους έως σήμερα, το τοπικό συμφέρον μπαίνει πάντα πάνω από το εθνικό και γι' αυτό στις περίφημες τοπικές κοινωνίες κανένας δεν τολμά να προτείνει το κλείσιμο των άχρηστων υπηρεσιών. Οι περισσότεροι Ελληνες μάλιστα πιστεύουν ότι το χουντικό δόγμα “κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο” εκτός από τον αθλητισμό μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί στους τομείς της ασφάλειας, της δικαιοσύνης, της υγείας, της παιδείας, της ναυτιλίας και φυσικά της εθνικής άμυνας. Τα ίδια πιστεύουν προφανώς και οι βουλευτές που υπόσχονται να ανοίξουν τα τμήματα που κατάργησαν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. 

Κάπου εδώ ο καλόπιστος πολίτης θα ρωτούσε τους νεοδημοκράτες: Γιατί υπάρχουν λεφτά για αστυνομικά τμήματα και δεν υπάρχουν για το Τμήμα Λογοθεραπείας; Ταυτόχρονα θα ρωτούσε τους συριζαίους: Γιατί υπάρχουν χρήματα για το Τμήμα Λογοθεραπείας και δεν υπάρχουν για τα Αστυνομικά Τμήματα των Φιλιατρών και του Κοπανακίου; Στη συνέχεια θα ρωτούσε συριζαίους και νεοδημοκράτες: Πού θα βρείτε τα χρήματα για τη λειτουργία των τμημάτων; Θα περικόψετε δαπάνες και ποιες ή μήπως θα αυξήσετε κι άλλο τους φόρους; 

Ας μη κοροϊδευόμαστε όμως άλλο μεταξύ μας. Λεφτά για διατήρηση των τμημάτων δεν υπάρχουν και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, απλώς ψαρεύει ψήφους στα θολά. Σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη δεν θα έρθει με κλιμάκια και ερωτήσεις βουλευτών. Η Ελλάδα θα βγει από το τούνελ της ύφεσης όταν οι Ελληνες βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από τα τοπικά μικροσυμφέροντα και δουλέψουν σκληρά για να ξαναγίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 19:25