Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 16:50

Προβλέψεις για το σωτήριο έτος 2012

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Ιανουάριος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοινώνει μια ακόμα ρύθμιση οφειλών και παράλληλα επιβάλλει νέα έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης προς τον… ανώνυμο φοροφυγά.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μελετά τη δυνατότητα επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

 

Φεβρουάριος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κόβει την κορδέλα των εγκαινίων στο Μέγαρο Χορού και αμέσως μετά του βάζει… λουκέτο γιατί δεν έχει χρήματα για τη λειτουργία του.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μελετά τη δυνατότητα δημιουργίας νέου πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

 

Μάρτιος

Οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις οικονομίες κλίμακας, συστήνουν εταιρεία επερωτήσεων με στόχο να καταθέτουν τουλάχιστον 3 την ημέρα. Η πρώτη κοινή τους επερώτηση ραγίζει τα θεμέλια του πολιτικού κατεστημένου - καθώς οι δυο βουλευτές απαιτούν επιτέλους μια πειστική απάντηση στο χρόνιο ερώτημα: Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχανε πατέρα;

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συλλαμβάνεται στη Γαλλία επειδή φωτογράφιζε... στρατιωτικά αεροδρόμια.

 

Απρίλιος

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ιδρύει Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) για τη διάδοση των... Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Με την ευκαιρία αυτή δηλώνει: «Δεν θέλω να κυβερνήσω. Θα 'θελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως υπουργός Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εκφράζει την ανησυχία του για τη Γηραιά Ηπειρο. Συγκεκριμένα δηλώνει: «Οταν στο Παρίσι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα στρατιωτικά αεροδρόμια μπορεί να γίνουν πολιτικά, εγώ φοβάμαι για το μέλλον της Ευρώπης».

 

Μάιος

Γίνονται εκλογές στην Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Συνεργάζεται με τον ΛΑΟΣ και σχηματίζουν κυβέρνηση με αντιπρόεδρο το Γιώργο Καρατζαφέρη. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών μιλούν για «κυβέρνηση της μεγάλης τούμπας» και ταυτόχρονα προσπαθούν απεγνωσμένα να συγκρατήσουν τα… γέλια τους.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μελετά τη σιδηροδρομική σύνδεση των αεροδρομίων Τρίπολης - Ανδραβίδας - Καλαμάτας.

 

Ιούνιος

Δίνεται στην κυκλοφορία το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας. Το ταξίδι Αθήνα - Καλαμάτα είναι πλέον ασφαλές και γρήγορο, αλλά εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης ελάχιστοι επισκέπτες έρχονται στη Μεσσηνία. Οταν πάντως βγούμε από το τούνελ της ύφεσης μετά από… 20 χρόνια, ο νέος δρόμος θα οδηγήσει τη Μεσσηνία στην ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συζητά με το Γιάννη Γαλάτη για τις στολές των αεροσυνοδών.

 

Ιούλιος

Ξεκινούν έρευνες για την ανεύρεση των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Δεκατέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν έχουν δώσει σημεία… αντιπολίτευσης - και οι ψηφοφόροι τους κάλεσαν τον Ερυθρό Σταυρό να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς airbus.

 

Αύγουστος

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα για την εναλλακτική γεωργία, ανακοινώνει ότι θα απαγορευτούν όλες οι συμβατικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο: «Το μέλλον είναι τα… άγρια χόρτα».

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μελετά τη δυνατότητα χρήσης βιοκαυσίμων από… άγρια χόρτα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

 

Σεπτέμβριος

Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΛΑΟΣ ανακοινώνει ότι το έλλειμμα και το χρέος που παρέλαβε είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο υπολόγιζε και επιβάλλει... νέους φόρους. Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες διαμαρτύρονται στους δρόμους με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο: Κάνουν κωλοτούμπες.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, πάντα στο κλίμα της εποχής, δηλώνει ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα ονομαστεί «Ιωάννης Μελισσανίδης».

 

Οκτώβριος

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θυμίζει γυμναστική επίδειξη καθώς οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές κάνουν... τούμπες. Ξαφνικά, μπροστά στους επισήμους εμφανίζονται κάνοντας συνεχόμενες κυβιστήσεις και οι πρώην... βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης βρήκε λίγο χρόνο ν' ασχοληθεί με τα υπόλοιπα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Νοέμβριος

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται με την τιμή του χρυσού. Παράλληλα η κυβέρνηση ζητά από την αντιπολίτευση να... βοηθήσει καθώς έρχονται δύσκολες μέρες. Πάντως οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνουν ότι δε θα στηρίξουν το νέο μνημόνιο.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τονίζει πως η ανάπτυξη περνάει υποχρεωτικά από το αεροδρόμιο της Τρίπολης

 

Δεκέμβριος

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει και πάλι πρωθυπουργός. Οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνουν ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική και πρέπει να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Υποδέχεται την πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Οδηγεί ο Ρούντολφ με τη φωτεινή του μύτη... και το έλκηθρο προσγειώνεται στο διάδρομο.

Ευτυχισμένο το... 2013.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 20:39