Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 12:17

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

 Λίγες μέρες πριν προγραμματιστεί στα «Αγαπήνεια 2018» η ομιλία με θέμα «7 Ιουνίου 1907 – 17 Ιουνίου 2018: Από την ηρωική θυσία στην εθνική μειοδοσία…» σημείωνα επί λέξει από τις σελίδες της  “Ε”:

«Μια πολιτική ελίτ που δεν θα κρυβόταν πίσω από τη σκιά της, θα αντιμετώπιζε εκτός των άλλων με παρρησία και τη φιλορωσική τάση που στηρίζεται (για αυτονόητους, αλλά ταυτόχρονα ανορθολογικούς λόγους) στους πυλώνες της Ορθοδοξίας, της Αριστεράς και των οικονομικών συμφερόντων που προτιμούν την ανατολίτικη ζούγκλα από τους κανόνες της Δύσης. Θα εξηγούσε επίσης, σε όσους ονειρεύονται να πάρουν με τη βοήθεια του "ξανθού γένους" την Πόλη και την Αγια-Σοφιά για να εκδικηθούν τη Δύση που γκρέμισε τη Σοβιετική Αυτοκρατορία σαν χάρτινο πύργο, ότι πέρα από τις φαντασιώσεις, η Ρωσία έχει πολλούς λόγους να μη θέλει να ενταχθεί η "Βόρεια Μακεδονία" στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ετσι, ίσως και να άκουγαν κάποιοι Ελληνες ότι ο αλυτρωτισμός των βόρειων γειτόνων μας μπορεί να γίνει επικίνδυνος μόνο εάν η Ελλάδα επιλέξει λάθος συμμάχους - ή λάθος στιγμή για να απομακρυνθεί από το πλευρό των νικητών δύο παγκόσμιων πολέμων. Σε διαφορετική περίπτωση, ο αλυτρωτισμός των βόρειων γειτόνων μας δεν διαφέρει σε τίποτα από την εμμονή ενός ψυχοπαθούς που φιλάει θηλυκά βατράχια για να βρει την πριγκίπισσά του».

Η προχθεσινή απέλαση από την Ελλάδα των δύο Ρώσων διπλωματών και οι αποκαλύψεις για τη δράση της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Eνωσης» αποδεικνύουν περίτρανα 1) ότι είχαμε δίκιο να διατηρούμε επιφυλάξεις για την αγνότητα των προθέσεων των υπερπατριωτών, και 2) ότι ο πατριωτισμός του 2018 μπορεί να εκφράζεται διαφορετικά από ό,τι εκφράστηκε το 1907.

Δυστυχώς όμως, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι και στη Μεσσηνία τείνουν να κυριαρχήσουν οι κραυγές που με περισσή ευκολία καταγγέλλουν όσους διαφωνούν, για εθελοδουλία, εθνική μειοδοσία και εσχάτη προδοσία... Δυστυχώς επίσης, οι φωνές της λογικής προτιμούν το δρόμο της σιωπής, αφήνοντας για μια ακόμα φορά να κυριαρχήσουν οι ακραίες κραυγές.

Αποδεικνύεται έτσι ότι το αντιμνημονιακό πάθημα δεν έγινε μάθημα. 

Η κοινή γνώμη ακολουθεί ακόμα εκείνους που κραυγάζουν δυνατότερα για να καταλάβουν την εξουσία.

lathanasis@yahoo.gr

 Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 12:21

NEWSLETTER