Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 20:52

Η «απογείωση» του Αεροδρομίου

Γράφτηκε από τον

Η «απογείωση» του Αεροδρομίου

Η παρουσία των βουλευτών Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Αλέξη Χαρίτση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το Αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" αποδεικνύει ότι η Μεσσηνία έχει αντιληφθεί την αξία του αερολιμένα και το ρόλο που αυτός καλείται να διαδραματίσει στην ανάπτυξη του νομού.

Ουσιαστικά, αποδεικνύει ότι δεν χύθηκε τζάμπα το μελάνι για να δημοσιευτούν τα άρθρα όσων υποστηρίζαμε, κόντρα στην κυρίαρχη άποψη, ότι η ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον εισερχόμενο τουρισμό από το Αεροδρόμιο. Εννοείται ότι η πορεία της Μεσσηνίας θα ήταν εντελώς διαφορετική αν η τοπική κοινωνία είχε επενδύσει νωρίτερα στο Αεροδρόμιο και στον διεθνή τουρισμό. Δυστυχώς όμως, για πάρα πολλά χρόνια επικράτησαν στην οικονομική και πολιτική ζωή του νομού αρτηριοσκληρωτικές απόψεις, που ταύτιζαν την “ανάπτυξη” με την προστασία από τον ανταγωνισμό – και αποσκοπούσαν σαφώς στη διατήρηση της κατεστημένης τάξης πραγμάτων.

Στο πλαίσιο εκείνων των αντιλήψεων, επιχειρήθηκε να διατηρηθούν (με χρήματα των φορολογούμενων βεβαίως) θνησιγενείς παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ ο τουρισμός αντιμετωπιζόταν περισσότερο ως χόμπι παρά ως σημαντικός τομέας της οικονομίας. Ετσι κι αλλιώς τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα μόνο στον εγχώριο τουρισμό, και κανένας δεν πίστευε ότι η Μεσσηνία μπορεί να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Χρειάστηκε το όραμα και το έργο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, για να πιστέψει η Μεσσηνία στις δυνάμεις της. Χρειάστηκε να λειτουργήσει η Costa Navarino, για να συνειδητοποιήσουν χιλιάδες Μεσσήνιοι ότι τα ακίνητά τους και τα προϊόντα τους είναι πηγή πλούτου. Χρειάστηκε να βάλει πλάτη η Aegean του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη, για να αναδειχθεί το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε πύλη εισόδου της Πελοποννήσου. Τώρα, χρειάζεται όλοι οι Μεσσήνιοι να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση - αναβάθμιση του Αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει άλλο δέσμια της γραφειοκρατίας και των ράθυμων ρυθμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Με απλά λόγια: Η αναβάθμιση του Αεροδρομίου πρέπει να προχωρήσει, όπως υποσχέθηκε πριν από 1,5 περίπου χρόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 21:05