Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 10:36

Το εκλογικό σώμα του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Το εκλογικό σώμα του Δήμου Καλαμάτας

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο διαδοχικών αναμετρήσεων που δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και μετά τις ευρωεκλογές του 2024. 

Μετά τη δημοσίευση λίστας παρακολουθούμενων στην εφημερίδα “Documento” και το διάγγελμα του Γιάννη Βρέντζου για το πέναλτι στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, οι προσδοκίες για γόνιμο προεκλογικό διάλογο καταλήγουν πάλι στον... κουβά -και οι αντίπαλες παρατάξεις ετοιμάζονται για λασπομαχίες, μπροστά στις οποίες όσα διαδραματίστηκαν το 2012 και το 2015 ίσως μοιάζουν με μελτεμάκι πριν τη θύελλα.

Σε αυτό το προεκλογικό πλαίσιο, θα αποδειχθεί δυστυχώς αφελής όποιος επιχειρήσει να κερδίσει την εξουσία με γόνιμες προτάσεις για το μέλλον του τόπου. Τις εκλογές θα τις κερδίσει ως συνήθως όποιος πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις, ανεξάρτητα από το αν θα τις εκπληρώσει στη συνέχεια. Ειδικά στην Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, τις εκλογές θα τις κερδίσει όποιο κόμμα ή παράταξη καταφέρει να σαγηνεύσει το εκλογικό σώμα του Δήμου Καλαμάτας, που είναι το μεγαλύτερο της Περιφέρειας.

Η σύνθεση του εκλογικού σώματος του Δήμου Καλαμάτας έχει αλλάξει όμως την τελευταία εικοσαετία και όποιος το αγνοεί κινδυνεύει να ηττηθεί πριν καν ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας. Έτσι κι αλλιώς θα βρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων όποιος δεν συνειδητοποιεί ότι λόγω της μετανάστευσης μειώνονται στην Καλαμάτα οι αστοί τρίτης και τέταρτης γενιάς, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι δημότες με ημιαστικές και χωριάτικες παιδικές κι εφηβικές προσλαμβάνουσες. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αλλιώς ακούει προτάσεις για το πράσινο ο αστός τέταρτης γενιάς και αλλιώς όποιος μεγάλωσε με το άγχος των ζιζανίων και της επέκτασης του λόγγου. Αλλιώς ψήφιζε, επίσης, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), που διαλύθηκε μετά τη χρεοκοπία του 2010 και αλλιώς ψηφίζει ο κλάδος της εστίασης και της ψυχαγωγίας που γιγαντώθηκε την τελευταία δεκαπενταετία. Εσείς τι λέτε, ποιος θα βγει κερδισμένος από τις αλλαγές; Η Δεξιά ή η Αριστερά; Θα επανέλθουμε.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 19:12

NEWSLETTER