Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 13:40

Οι ευαγγελιστές της οπισθοδρόμησης

Γράφτηκε από τον

Οι ευαγγελιστές της οπισθοδρόμησης

Οι άθλιες αντιδράσεις κάτω από ρεπορτάζ και άρθρα για τους νεκρούς μετανάστες αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά ότι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολεμά με κάθε τρόπο τις ουμανιστικές αξίες του δυτικού πολιτισμού και ταυτόχρονα ασπάζεται προνεωτερικές μισαλλόδοξες απόψεις για τους αλλοεθνείς, τους αλλόθρησκους και τους αλλόφυλους.

Γι’ αυτό και σε κάθε κρίση εμφανίζεται ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έτοιμος να ακολουθήσει αυταρχικές ηγεσίες, οι οποίες καταγγέλλουν ως παρακμιακό τον δυτικό πολιτισμό και υπόσχονται επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν… όπου η φτώχεια θεωρείτο υπέρτατη αξία ενώ η παραγωγή πλούτου αμαρτία. Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλάβουμε ότι στην Ελλάδα ο αντιδυτικισμός εδράζεται σε υπερβολές της ανατολικής υπερορθοδοξίας του χριστιανισμού και του σοσιαλισμού και ότι γι’ αυτό έχει φανατικούς ακόλουθους τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πολιτική όχθη.

Αυτό που πρέπει όμως να επισημαίνουμε συνεχώς είναι ότι οι αντιδυτικές τάσεις ενισχύονται από την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να εκσυγχρονιστεί και να παραγάγει πλούτο, ο οποίος θα περιθωριοποιήσει τους υμνητές του αυτοσκοπού της φτώχειας. Ουσιαστικά οι δημοκράτες πολιτικοί πυροβολούν τα πόδια τους κάθε φορά που ψηφοθηρούν στα ρηχά του ρουσφετιού, αδιαφορώντας πλήρως για τη μεγέθυνση της οικονομίας. Κυρίως όμως υπονομεύουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία, κάθε φορά που την αφήνουν ανυπεράσπιστη στις επιθέσεις των εχθρών της.

Πρωταθλητές στην υπονόμευση της φιλελεύθερης δημοκρατίας, εξαιτίας της παθητικής τους «ουδετερότητας», αναδεικνύονται πολλοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ούτε λίγο ούτε πολύ ευαγγελίζονται την αποπολιτικοποίηση με πρόσχημα την αποκομματικοποίηση. Οι ευαγγελιστές της οπισθοδρόμησης φαντασιώνονται έναν απολίτικο (και γι’ αυτό ανελεύθερο) κόσμο, όπου θα κυριαρχούν οι κοτζαμπάσηδες εξαγοράζοντας ψήφους και συνειδήσεις σε καθεστώς οικονομικής στασιμότητας.

Απέναντι στους πολέμιους της δημοκρατίας αλλά και στους ουδετερόφιλους λάτρεις της οπισθοδρόμησης, οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να αντιπαρατάξουν επιχειρήματα υπέρ της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης, που απειλούνται από τους νοσταλγούς του οθωμανικού κοτζαμπασισμού. Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να καταγγείλουν δημοσίως τους αιρετούς, που αντιμετωπίζουν ψηφοθηρικά και με απάθεια χυδαίους χαρακτηρισμούς για νεκρούς συνανθρώπους μας. Σε κάθε περίπτωση, οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να «μαυρίσουν» τους υποψήφιους ευαγγελιστές της οπισθοδρόμησης, που αφήνουν ασχολίαστες τις ρατσιστικές συμπεριφορές και τα αντιδημοκρατικά μανιφέστα, επειδή προσδοκούν ψήφους από τη Διεθνή του μίσους και του αυταρχισμού.

lathanasiS@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 17:39