Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 10:15

Στον κουβά το στοίχημα Κικίλια για τον τουρισμό στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Στον κουβά το στοίχημα Κικίλια για τον τουρισμό στη Μεσσηνία

Μετά τα απογοητευτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναφορικά με την πληρότητα των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας το 2022 και τα στοιχεία του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» για τις αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων του φετινού πρώτου οκταμήνου, επιβεβαιώνονται αυτά που όλοι «υποπτευόμασταν»:

Αφενός ότι ο τουρισμός στη Μεσσηνία το 2023 έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω και αφετέρου ότι η Πελοπόννησος δεν κατάφερε να μετατρέψει σε ευκαιρία την κρίση της Covid-19 προβάλλοντας τις υγειονομικές υποδομές και το επιστημονικό της κεφάλαιο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και ενώ οι αφίξεις αλλοδαπών ταξιδιωτών στην Ελλάδα αυξάνουν, το φετινό πρώτο οκτάμηνο στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας αφίχθηκαν 17.292 λιγότεροι επιβάτες διεθνών πτήσεων από πέρυσι. Προφανώς δεν έχει κανένα νόημα να υπολογίσουμε για μια ακόμα φορά πόσα χρήματα έχασε η τοπική οικονομία, ούτε να απαριθμήσουμε πάλι τις αιτίες που κρατούν δέσμια την οικονομία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Αξίζει όμως τον κόπο να θυμηθούμε τι έλεγε ο τότε υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όταν επισκέφθηκε την Καλαμάτα πέρυσι το φθινόπωρο και όταν συναντήθηκε με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο φέτος την άνοιξη. Πέρυσι τον Οκτώβριο ο κ. Κικίλιας συνοδευόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά -ο οποίος ζήτησε τελεφερίκ για τη Βέργα- είπε ότι έχει εξασφαλίσει 350 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις σε υποδομές και τομείς που εμπλέκονται περιφερειακά με τον τουρισμό. Φέτος στις 30 Μαρτίου ο κ. Κικίλιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βασιλόπουλο στην Αθήνα δήλωσε επί λέξει: «Η ανάδειξη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο έγινε πράξη. Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στις 19 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από το Μόναχο. Παράλληλα, η πόλη αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς city break προορισμούς για τους Έλληνες, ενώ σταδιακά φιλοξενεί "ψηφιακούς νομάδες" από όλον τον κόσμο. Όλα αυτά ενισχύουν την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, κάτι που σε συνδυασμό με τις μεγάλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επενδύσεις δημιουργούν προοπτικές για μια εξαιρετική χρονιά».

 Η στήλη σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κικίλια προειδοποίησε γράφοντας μεταξύ άλλων: «Οι αριθμοί αποδεικνύουν ποιοι είναι καταξιωμένοι προορισμοί και ποιοι χαϊδεύουν αυτιά, με στόχο να κλείσουν τα μάτια των ψηφοφόρων για να μην δουν το ανύπαρκτο έργο τους». Και το άρθρο κατέληγε ως εξής. «Πολιτικοί σαν τον Βασίλη Κικίλια δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μελετήσουν τα αρχεία τους και κοροϊδεύουν ολοφάνερα τους Μεσσήνιους, που περιμένουν με αγωνία ανακοινώσεις κινήτρων για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων που θα καλύψουν το μεγάλο έλλειμμα ξενοδοχειακών κλινών στην Καλαμάτα και στον υπόλοιπο νομό».

Τα στοιχεία απλώς επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις μας για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Βασίλη Κικίλια.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 10:22

NEWSLETTER