Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 18:43

Εκτός από το μνημόνιο υπάρχουν και τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Εκτός από το μνημόνιο υπάρχουν και τα σκουπίδια

Στο παγκόσμιο χωριό μετά από μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, η προσγείωση στην καθημερινή δημοσιογραφική πραγματικότητα είναι δύσκολη και απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Στο ελληνικό χάος όμως η καθημερινότητα είναι εξίσου συναρπαστική με τις εκλογικές αναμετρήσεις και έτσι οι δημοσιογράφοι δεν δυσκολεύονται να επιστρέψουν στη ρουτίνα της καταγραφής του απρόβλεπτου. 

Επιστρέφοντας λοιπόν στην καθημερινότητα αναρωτιέμαι τι θα συναντήσω αύριο δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι της “Ε” έχουν φωτογραφήσει δίπλα στους κάδους, καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες, τραπέζια, στρώματα, κλαδιά, λεκάνες τουαλέτας, ντουλάπια, χαλιά, σάκους με άγνωστο περιεχόμενο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ξεφορτωθεί ο ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής ενός διαμερίσματος ή ενός καταστήματος. Ολα αυτά τα αντικείμενα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείνουν το πεζοδρόμιο και να αναγκάζουν τους πεζούς να κατέβουν στο δρόμο. 

Περιττό να αναφέρω ότι οι κάδοι αυτοί είναι οι πιο πολυφωτογραφημένοι της Καλαμάτας αφού καθημερινώς περνούν από εκεί οι δημοσιογράφοι της “Ε” και απαθανατίζουν τις εικόνες της ντροπής. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να έχουμε διοργανώσει μια έκθεση φωτογραφίας με τα σχόλια για τους κάδους του 21ου Δημοτικού μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος από την υπηρεσία καθαριότητας και κάνει κάτι για να περιορίσει την αθλιότητα. Ομως γρήγορα αναθεωρώ τη σκέψη συνειδητοποιώντας ότι δεν φταίει μόνο η εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά και οι περήφανοι ψηφοφόροι που ενώ κατηγορούν τους ξένους για όλα τα δεινά, τελικώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τα σκουπίδια της γειτονιάς τους. Οποιος έχει αντίρρηση ας αναρωτηθεί σε ποια πολιτισμένη χώρα θα εγκαθιστούσαν κάδους έξω από το σχολείο και όχι σε κάποιο άλλο σημείο του δρόμου; Ας αναρωτηθεί επίσης γιατί οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται έντονα όταν αφήνουν αμάζευτα σκουπίδια μπροστά από το μαγαζί τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί αδιαφορούν για τη βρομιά που υπάρχει καθημερινά έξω από το σχολείο τους. 

 Παραφράζοντας ένα παλιό σύνθημα: Εκτός από το μνημόνιο υπάρχουν και τα σκουπίδια.

 lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 18:47

NEWSLETTER