Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 17:04

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πατούσε σε… 4 βάρκες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ηττημένη των εκλογών όχι μόνο επειδή δεν μπόρεσε να μειώσει την ποσοστιαία διαφορά που τη χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί κατάφερε να πάρει 192.489 ψήφους λιγότερες από όσες είχε πάρει τον Ιανουάριο. Κατόρθωσε μάλιστα να πάρει λιγότερες ψήφους, ενώ ήπιε πολύ νερό από την εκλογική δεξαμενή του Ποταμιού, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν εκλογικό ντέρμπι με αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι του Σταύρου Θεοδωράκη να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να μην ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε και συρρικνώθηκε γιατί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πατούσε σε… τέσσερις βάρκες προσπαθώντας να συνδυάσει το “νέο” με το “παλιό” και τον “υπερσυντηρητισμό” με το “φιλελευθερισμό”.  Ομολογουμένως το έργο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς έπρεπε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ανακτήσει το χαμένο πολιτικό έδαφος. Τελικώς όμως το εκλογικό σώμα, όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάλαβε αν στοχεύει στην συσπείρωση του δεξιού κορμού του κόμματος ή αν επιχειρεί άνοιγμα στο κέντρο. Μάλλον επιχείρησε να ψαρέψει ψήφους τόσο από τη Χρυσή Αυγή όσο και από το Ποτάμι με αποτέλεσμα να… χάσει τις εκλογές επειδή οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Μεϊμαράκη θα αντιμετωπίσει τους αντιμνημονιακούς διαδηλωτές με τα ΜΑΤ ή με διάλογο. 

Προσωπικά εκτιμώ ότι ο κ. Μεϊμάρακης έχασε τις εκλογές επειδή δίστασε να αλλάξει τα ψηφοδέλτια του κόμματος που είχαν καταψηφιστεί τον Ιανουάριο. Προφανώς θεώρησε ότι οι πολιτευτές του Ιανουαρίου μπορούν να του προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα και έτσι προτίμησε να διατηρήσει την ηρεμία του κόμματος και τα ψηφοδέλτια της ήττας. Με τα ψηφοδέλτια της ήττας έχασε ένα μεγάλο ποσοστό από το φιλευρωπαϊκό 40% του δημοψηφίσματος που δεν ψήφισε Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο, αλλά σκεφτόταν να την ψηφίσει το Σεπτέμβριο. Αλήθεια γιατί ένας 20χρονος να ψηφίσει το κόμμα των βουλευτών που εκλέγονται από την ημέρα που γεννήθηκε έως τώρα καταθέτοντας ερωτήσεις για τους δρόμους που δεν φτιάχτηκαν;

Κατά τα άλλα αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία είναι η εκκωφαντική σιωπή του Αντώνη Σαμαρά. Ειλικρινά δεν ξέρω αν ήταν επικοινωνιακή επιλογή της ηγεσίας του κόμματος ή αν επέλεξε να σιωπήσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Γνωρίζω όμως ότι κανένα κόμμα πουθενά στον κόσμο δεν κέρδισε τις εκλογές με πολιτικούς κρυμμένους από το εκλογικό σώμα. Με απλά λόγια. Οταν ο μέσος ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας διαβάζει ότι κλιμάκιο του κόμματος θα επισκεφτεί το χωριό του και δεν διαβάζει για την εκλογική δραστηριότητα του πρώην προέδρου του κόμματος, όχι μόνο θα απογοητευτεί αλλά τελικώς αντί να πάει στην κάλπη θα προτιμήσει να πάει για… μπάνιο. Στη Μεσσηνία 6.837 ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας προτίμησαν να πάνε για μπάνιο. Δεν είναι και λίγοι, ειδικά αν σκεφτείς ότι η Χρυσή Αυγή εξέλεξε βουλευτή στο νομό με 7.582 ψήφους. 

Υ.Γ. Η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την προεδρία του κόμματος απλώς δικαιώνει όσους επέλεξαν να πάνε για μπάνιο. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 16:20