Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 18:43

"Παραίτηση τώρα" ζητούν οι Toris από τον Μπόρις Τζόνσον

"Παραίτηση τώρα" ζητούν οι Toris από τον Μπόρις Τζόνσον

Την άμεση παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον και όχι το Φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ζητούν οι Εργατικοί αντιδρώντας αναφορικά με τη διαδικασία αντικατάστασης.

"Πολιτικά παράλυτη" υποστηρίζουν οι Εργατικοί πως θα παραμείνει η βρετανική κυβέρνηση έως τον Σεπτέμβριο μέχρι να αποχωρήσει ο Μπόρις Τζόνσον και να οριστεί ο διάδοχός του, ζητώντας από τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό να "παραιτηθεί τώρα".

Το γεγονός ότι η διαδικασία αντικατάστασης μπορεί να διαρκέσει έως το Φθινόπωρο φαίνεται πως έχει προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις, παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι δεν θα υλοποιήσει "μεγάλες αλλαγές" στην πολιτική κατεύθυνση της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον εναπομείναντα χρόνο του ως πρωθυπουργός για κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή, εκφράζοντας την αντίδρασή τους, οι Εργατικοί απειλούν ότι θα προκηρύξουν ψήφο δυσπιστίας.

Μεταξύ άλλων, ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ είπε ότι αν ο Τζόνσον δεν παραιτηθεί αμέσως, το κόμμα του θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Τζον Μέιτζορ είναι μεταξύ των Συντηρητικών που προτείνουν στον κ. Τζόνσον να παραιτηθεί αμέσως από πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν "απερίσκεπτο" να παραμείνει μέχρι να αντικατασταθεί.

Μάλιστα, πρότεινε στην ηγεσία του κόμματος να επιταχυνθεί η διαδικασία για την ηγεσία ή, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ να γίνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Οι Times ανέφεραν χαρακτηριστικά σήμερα, πως ο Μπόρις Τζόνσον "πέταξε λευκή πετσέτα" μετά από δύο μέρες μάχης για να σώσει την πρωθυπουργία του, ενώ έντονος λόγος γίνεται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για το ότι ο Μπόρις Τζόνσον επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το Φθινόπωρο, καθώς σχεδιάζει το γαμήλιο πάρτι με τη σύζυγό του Κάρι Τζόνσον, το οποίο έχει οριστεί για τις 30 Ιουλίου.

Ωστόσο, η Επιτροπή του 1922 αποφασίζει για το χρονοδιάγραμμα της κούρσας διαδοχής την επόμενη εβδομάδα, με τη διαδικασία διαδοχής να διαρκεί ακόμη και ενάμιση μήνα ανάλογα με τον αριθμό των διαδόχων.

Πηγή: news247.gr