Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 21:09

«Μην κουνάς το κεφάλι σου» - Ένταση ανάμεσα σε Ερντογάν και Ισπανό δημοσιογράφο (Βίντεο)

«Μην κουνάς το κεφάλι σου» - Ένταση ανάμεσα σε Ερντογάν και Ισπανό δημοσιογράφο (Βίντεο)

Ένταση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ισπανό δημοσιογράφο σημειώθηκε την Πέμπτη (13/06).

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ισπανίας-Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος ενοχλήθηκε με ερώτηση που δέχτηκε, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γειτονική χώρα.

Ο Ενρτογάν, μάλιστα, απάντησε απότομα και έκανε υπόδειξη στον δημοσιογράφο της El Pais «να μην κουνάει το κεφάλι του».

«Η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν αποφυλακίζει τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμίρτας, όπως και τον Οσμἀν Καβάλα», είπε ο δημοσιογράφος.

Ερντογάν: «Κοίταξέ με»

«Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μάς βάζει σε σκέψεις. Κυρίως, μας στενοχωρεί το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοίταξέ με», απάντησε ο Ερντογάν.

«Όπως βλέπεις είμαι όρθιος και συνεχίζω να εργάζομαι. Μπορεί να είναι ο Οσμάν Καβάλα, μπορεί να είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όποιος και αν είναι, εμείς τηρούμε τους νόμους. Αυτό γίνεται», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Υποθέτω ότι εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι βήματα που κάνουμε για την ειρήνευση της περιοχής και έτσι θα συνεχιστεί», είπε στη συνέχεια, εμφανώς ενοχλημένος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.