Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 21:12

Γαλλικές εκλογές: Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο νικητής των εκλογών σύμφωνα με τα exit polls (βίντεο)

Γαλλικές εκλογές: Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο νικητής των εκλογών σύμφωνα με τα exit polls (βίντεο)

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία δείχνει η πρώτη εκτίμηση ψήφου που φέρνει στην πρώτη θέση την αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο, στη δεύτερη το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν να σημειώνει μεγάλες απώλειες και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205.

Οι εκτιμήσεις των exit polls:

Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Ζαν Λικ Μελανσόν): 172 – 192 έδρες
Αναγέννηση (Εμανουέλ Μακρόν): 150 – 170 έδρες
Εθνική Συσπείρωση (Μαρίν Λεπέν): 132 – 152 έδρες
Ρεπουμπλικανοί και άλλα δεξιά κόμματα: 57 – 67 έδρες
Η κεντρώα παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί μάχεται με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν για τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Μελανσόν: ‘Ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση”

Στις πρώτες του δηλώσεις του ο Ζαν Λικ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».

Πηγή: news247.gr