Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 18:04

Κερδίστε 2 αντίτυπα του ιστορικού-ερωτικού μυθιστορήματος «Όταν θα δεις τη θάλασσα»

Γράφτηκε από την
Κερδίστε 2 αντίτυπα του ιστορικού-ερωτικού μυθιστορήματος «Όταν θα δεις τη θάλασσα»

Η «Ε» και το eleftheriaonline.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, κληρώνουν δύο αντίτυπα του ιστορικού-ερωτικού μυθιστορήματος «Όταν δεις τη θάλασσα» του Στέφανου Δάνδολου.

Αθήνα, 1886. 

Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ωσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. 

Ο Στέφανος Δάνδολος στο 9ο μυθιστόρημά του «Οταν θα δεις τη θάλασσα» αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει. Μαζί αφηγείται την ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν: του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών, και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου -  ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.

Το βιβλίο περικλείει επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο. Και τέλος, μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου - όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα… 

Ενα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.

Ο διαγωνισμός έχει λήξει. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα «Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη». Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Ελληνας συγγραφέας της γενιάς του, και το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Μπότση για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Εχει γράψει 9 βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα «Νάρκισσοι και Κανίβαλοι», «Ο Τελευταίος Κύκνος και Νέρων – Εγώ, ένας θεός», που μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε με επιτυχία το 2006 στην Ιταλία. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. 

Η «Χορεύτρια του Διαβόλου» ήταν το όγδοο μυθιστόρημά του και το πρώτο του από τις Εκδόσεις «Ψυχογιός».

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Συγγραφέας: Στέφανος Δάνδολος

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία

Πρώτη Εκδοση: Οκτώβριος 2016


ISBN: 978-618-01-1793-6 

Σελίδες: 616

Τιμή: 18,80 €

Τιμή E-book: 14,99 €


NEWSLETTER