Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 11:08

Κερδίστε δύο εισιτήρια για το θεατρικό μονόλογο «Τα χαΐρια μας εδώ»! στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κερδίστε δύο εισιτήρια για το θεατρικό μονόλογο «Τα χαΐρια μας εδώ»! στην Καλαμάτα

 

Ενας ολοζώντανος θεατρικός μονόλογος, βασισμένος σε προφορικές μαρτυρίες της Αγγέλας Παπάζογλου για τη ζωή της στη Σμύρνη αλλά και την προσφυγιά μετά την καταστροφή, παρουσιάζεται από τις 31/10 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στο καφενείο «Η Ελλάς» στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα, από μια ομάδα τριών νέων ανθρώπων με βαθιές ρίζες στην περιοχή. 

Τίτλος της παράστασης είναι «Τα χαΐρια μας εδώ», όπως και το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου που κατέγραψε τις μαρτυρίες της μητέρας του σε 650 σελίδες - απ' όπου αντλήθηκε το υλικό για την παράσταση.

Την Αγγέλα Παπάζογλου ενσαρκώνει η Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, σε σκηνοθεσία Αγγελου Μπούρα ο οποίος επιμελήθηκε επίσης τους φωτισμούς και τα κοστούμια. Η αρχική ιδέα ανήκει στον Γιώργο Αδαμόπουλο που ανέλαβε τη μουσική, ενώ συμμετείχε και στην επιλογή των κειμένων. Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Οι συντελεστές της παράστασης και το eleftheriaonline.gr προσφέρουν σε 2 τυχερούς αναγνώστες από 1 εισιτήριο για τις παραστάσεις της Δευτέρας 7  και της Τρίτης 8 Νοεμβρίου, αντίστοιχα. 

Μπείτε στην κλήρωση εδώ.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι «το έργο από μόνο του σε οδηγεί σε έναν χώρο μη θεατρικό: Είναι τόσο έντονος και ανθρώπινος ο αφηγηματικός του χαρακτήρας, που επικοινωνεί με το κοινό καλύτερα σε έναν άλλο χώρο». Στο καφενείο «Η Ελλάς» οι θεατές θα μπορούν ουσιαστικά ν' ακουμπούν τη Σταυρούλα - «και αυτό θα ήθελε η Αγγέλα», όπως σχολίασε ο κ. Μπούρας.

Στην παράσταση θα ακουστούν κυρίως τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου, συζύγου της Αγγέλας, αλλά και το «Μινόρε της Σμύρνης», ένας αμανές με τον οποίο «πέφτει η αυλαία» του έργου. 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές - θαμώνες μπορούν κανονικά να πίνουν ό,τι έχουν παραγγείλει στο τραπέζι τους.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ 8 κοστίζει το φοιτητικό και των ανέργων.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τις ώρες λειτουργίας του, πρωί - απόγευμα, αλλά και στο καφενείο «Η Ελλάς» τις ημέρες των παραστάσεων 12 με 2 το μεσημέρι. Καθώς ο χώρος είναι μικρός και χωρά μόνο 40 ανθρώπους περίπου, οπότε καλό είναι οι θεατές να προμηθεύονται έγκαιρα τα εισιτήριά τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Πληροφορίες: τηλ. 27210 92682.

 

 


NEWSLETTER