Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 23:07

Διαγωνισμός με δώρο παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις «Γράφημα» (ΝΙΚΗΤΕΣ)

«Οι Άθλοι του Ηρακλή» της Ελευθερίας Σαραντινού, «Η Γη μας έχει πυρετό», της Κορίνας Βογιατζή και «Το μεγάλο σπίτι» της  Χρυσάνθης Νιάκα.

Τρία βιβλία από τις εκδόσεις "Γράφημα", προσφορά του εκδοτικού που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Τσαχουρίδη.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι: 
- Φανή Παπατώλη 
- Χρήστος Φύλαχτος 
- Γεώργιος Καρπαθάκης 
"Η αγάπη για το βιβλίο θέλει άμεση επαφή μαζί του και φυσικά μια βοήθεια από το ηλεκτρονικό περιβάλλον όταν αναζητούμε τίτλους, κριτικές και άλλα στοιχεία", λέει μεταξύ άλλων ο εκδότης Γιάννης Τσαχουρίδης. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που μας παραχώρησε πρόσφατα.

 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Βιβλία, Παιδική Λογοτεχνία

 

Οι Άθλοι του Ηρακλή, συγγραφέας: Ελευθερία (Λεύκη) Σαραντινού

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Ένας από τους γνωστότερους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας μας, ο γενναίος Ηρακλής, μας συστήνεται εδώ αυτοπροσώπως, μέσα από την παράθεση των σημαντικότερων γεγονότων της ζωής του και, πάνω απ όλα,  των περίφημων άθλων και των κατορθωμάτων του. Όμως, μέσα από την προσωπική αφήγηση του ίδιου του ήρωα, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τις πιο μύχιες σκέψεις, τα συναισθήματα και, κυρίως, την προσωπική ματιά του ίδιου του ήρωα στα γεγονότα της ζωής του. Ποιον άθλο απ’ όσους εκτέλεσε ο ίδιος ο Ηρακλής θεωρούσε τον δυσκολότερο; Πώς ένιωθε για την Ήρα και τον Ευρυσθέα που έβαζαν διαρκώς εμπόδια στον δρόμο του και πώς για εκείνους που τον βοηθούσαν; Πώς ήταν τα παιδικά χρόνια του, για τα οποία τόσα λίγα γνωρίζουμε;

Αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο δεύτερος τόμος της σειράς «Ελληνική Μυθολογία και Αρχαιότητα», μιας σειράς με εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα και πλούσια εικονογράφηση, η οποία φιλοδοξεί να  αποτελέσει χρήσιμο, όσο και ευχάριστο ανάγνωσμα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά  και για όποιον θέλει απλά να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης.

 

Η Γη μας έχει πυρετό, συγγραφέας: Κορίνα Βογιατζή

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΛΑΣ – Βιβλίο 1ο: Ένα επείγον περιστατικό αναστατώνει μια συνηθισμένη μέρα το γαλαξιακό ιατρείο του γιατρού Ασθενίδη με τους καθόλου συνηθισμένους ασθενείς. Η Γη έχει πυρετό! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται ν’ αναλάβει δράση. Παιδιά και πλανήτες συνεργάζονται ενώνοντας δύο κόσμους. Η πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία σ’ ένα μαγικό, περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό τη σωτηρία της Γης. Άραγε θα τα καταφέρουν;

 

Το μεγάλο σπίτι, συγγραφέας Χρυσάνθη Νιάκα

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Ζώντας σε μια από τις «θερμότερες» γωνιές της γης, με προκλητικούς και θρασύτατους γείτονες, απαιτούνται συνεχώς εγρήγορση και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που απολαμβάνουν την απεριόριστη εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας που κατανοεί από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, την αποστολή και το έργο των ένστολων. Τόσο στην Ειρήνη όσο και στον Πόλεμο.

Ένα έργο που αναπαριστάται ξεκάθαρα, μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών, στο μοναδικής θεματολογίας βιβλίο της Χρυσάνθης Νιάκα που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΓΡΑΦΗΜΑ», με την εξαιρετική εικονογράφηση του Φώτη Παπαστεφάνου.

Αυτό το βιβλίο εμπνέει μικρούς και μεγάλους καθώς στις σελίδες του προβάλλονται με άριστο τρόπο, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και το αίσθημα εθνικής ασφάλειας που παρέχουν, επικεντρώνοντας παράλληλα και στην πολυεπίπεδη κοινωνική τους προσφορά»!


Η επιχείρηση «ΓΡΑΦΗΜΑ» ιδρύθηκε το 1993 ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα των εκτυπώσεων και εκδόσεων πανεπιστημιακών βιβλίων και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Τσαχουρίδη, απόφοιτου Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Το ΓΡΑΦΗΜΑ δραστηριοποιείται στον τομέα των εκδόσεων πανεπιστημιακών – επιστημονικών βιβλίων και λογοτεχνικών βιβλίων, στην υποστήριξη επιστημονικών συνεδρίων, στις αυτοεκδόσεις και στην παραγωγή έντυπου υλικού. Από το 2016 το ΓΡΑΦΗΜΑ επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη έκδοση και διακίνηση εκπαιδευτικών βιβλίων και βοηθημάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με διακεκριμένους συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και εκδότες εκπαιδευτικών βιβλίων. Επίσης, εκδίδει εικονογραφημένα παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από την πολύχρονη εμπειρία στον τομέα των εκδόσεων και τη δημιουργία ενός δικτύου διανομής 300 και πλέον βιβλιοπωλείων πανελλαδικά.