Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 20:12

Κερδίστε το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη «Ποιος θα γίνει αρχηγός;» (ΝΙΚΗΤΡΙΑ)

Κερδίστε το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη «Ποιος θα γίνει αρχηγός;» (ΝΙΚΗΤΡΙΑ)

 

Στο πυκνό και καταπράσινο Δάσος της Φοβέρας, οι Ασβοί δεν έπαιζαν με τα άλλα ζώα, ο Ελέφαντας κατάβρεχε όποιον περνούσε από μπροστά του και η Μαϊμού πετούσε μπανανόφλουδες στους περαστικούς.

Κανείς δεν ήταν χαρούμενος! Αιτία ήταν τα μεγαλύτερα ζώα, που τρόμαζαν και φοβέριζαν τα μικρότερα κι αυτά με τα σειρά τους τα ακόμα πιο μικρά.

Τα έσπρωχναν, τα κορόιδευαν, τους τραβούσαν τα μουστάκια και τ' αφτιά, τα τρόμαζαν τις νύχτες.
Ετσι περνούσαν οι μέρες. Μέχρι που ένα πρωί ο Λαγός τούς κάλεσε όλους σε συμβούλιο, για να βρουν μια λύση. Ομως τα ζώα δεν ήξεραν να συζητούν, παρά μόνο να φονάζουν και να τσακώνονται. Τα πράγματα χειροτέρεψαν, όταν σ' ένα νούφαρο στη λίμνη άνθισε ένα... στέμμα. Ενα στέμμα που το ήθελαν όλοι ή σχεδόν όλοι...

Ηλικία: 4+

Συγγραφή - Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις: "Κίτρινο Πατίνι"

Ένας τυχερός επισκέπτης ή μια τυχερή επισκέπτρια του elertheriaonline.gr θα κερδίσει το βιβλίο.
Ο διαγωνισμός έληξε. Νικήτρια είναι η κυρία Παρασκευή Τσίρμπα.

Αφορμή γι' αυτό το βιβλίο υπήρξε το Δάσος που Αλλαξε Ονομα, το πρώτο παραμύθι που έγραψα, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση το δάσος δεν άλλαξε μόνο όνομα. Αλλαξε σχήμα, τίτλο, εικονογράφηση αλλά και πολλά στοιχεία στο κείμενό του. Μπορεί να οφείλεται στο ότι γενικά μου αρέσουν οι αλλαγές και κάθε φορά που κοιτάζω κάτι δικό μου που έχει εκδοθεί, πάντα βρίσκω πράγματα που θέλω να αλλάξω. Ισως πάλι να οφείλεται στο ότι δεν φιλοδοξώ να τα κάνω όλα καλά, όμως έχω τη διάθεση να προσπαθήσω να κάνω σήμερα τα πράγματα καλύτερα από ό,τι χθες.   

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, συνιδρύτρια των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι και μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει γράψει 23 βιβλία για παιδιά και ένα μυθιστόρημα ενηλίκων ενώ  έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 250. Κάποια παραμύθια της κυκλοφορούν και σε άλλες γλώσσες. Τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο «Ένας Γενναίος Σκύλος», εκδ. Λιβάνη και με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο της «Μαρδούκ!», εκδ. Λιβάνη. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου» που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το βιβλίο της «Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα» (εικαστικά: Κικι Περιβολάρη), εκδ. Κίτρινο Πατίνι συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα 2021 τ0υ Elniplex.

Το 2015 επιλέχθηκε ως μία από τις 20 επιτυχημένες Ελληνίδες στον τομέα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 mirrors» που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη πέντε ευρωπαϊκών χωρών, και να παρουσιάσει την πορεία της στον τομέα της συγγραφής και της εικονογράφησης στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας Εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο… φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης».
Κάθε χρόνο επισκέπτεται σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να συντονίσει εργαστήρια μυθοπλασίας και εικονογράφησης μέσα από το πρόγραμμα «Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο». Παράλληλα συμμετέχει σε σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια επιμόρφωσης νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω στη δημιουργική αξιοποίηση των βιβλίων στην τάξη και τη μυθοπλασία. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Γνωρίστε τις Εκδόσεις "Κίτρινο Πατίνι"

 

Ακούστε τα τραγούδια που γράφτηκαν για το «Ποιος θα γίνει αρχηγός;»