Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 19:10

Eρευνα για ευθύνη Αμβρόσιου - Εκδίωξη ηλικιωμένου από ίδρυμα λόγω ομοφυλοφιλίας

Γράφτηκε από την
Eρευνα για ευθύνη Αμβρόσιου - Εκδίωξη ηλικιωμένου από ίδρυμα λόγω ομοφυλοφιλίας

Ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ουσιαστικά εκδιώχθηκε από Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αποδίδοντας ευθύνες στο Μητροπολίτη Αμβρόσιο στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτει η λειτουργία του.

Προκαταρκτική εξέταση καλείται να διενεργήσει ο εισαγγελέας Καλαβρύτων για το περιστατικό κατά το οποίο ηλικιωμένος φέρεται να απομακρύνθηκε από γηροκομείο στην περιοχή των Καλαβρύτων, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Η σχετική παραγγελία δόθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενέργεια η οποία ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο. Ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να ερευνήσει αν έχει διαπραχθεί ή όχι αυτεπάγγελτα διωκόμενη πράξη, αλλά και αδίκημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ουσιαστικά εκδιώχθηκε από Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αποδίδοντας ευθύνες στο Μητροπολίτη Αμβρόσιο, στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτει και η λειτουργία του συγκεκριμένου ιδρύματος. Τελικά, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού κινητοποίησε τους φορείς, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμείνει στη μονάδα.

Πηγή: news247.gr

 


NEWSLETTER