Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 10:40

Τέλος η πολύωρη αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - Ποιες αλλαγές έρχονται

Γράφτηκε από την
Τέλος η πολύωρη αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - Ποιες αλλαγές έρχονται

Παρεμβάσεις ενίσχυσης της λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασθενών προωθεί η νέα διοίκηση του Οργανισμού. Άμεσα αναμένεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά και στη μεταστέγαση κάποιων φαρμακείων, τα οποία δεν διαθέτουν την υποδομή να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς για πολύωρες αναμονές.

Παράλληλα, προβλέπεται να λειτουργήσουν φαρμακεία σε επίπεδο πρωτεύουσας νομών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ασθενών και προετοιμάζεται η νέα δομή λειτουργίας με την υπηρεσία αποστολής φαρμάκων κατ' οίκων.

Σημειώνεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αποτελούν δομές χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους, χωρίς συμμετοχή σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

«Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων του Οργανισμού. Ήδη έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και προωθείται η μεταφορά-επέκταση σε καλύτερο χώρο σε τρία φαρμακεία της Αττικής, και συγκεκριμένα της Ομόνοιας, του Γκύζη και της Καλλιθέας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προέδρου ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.


NEWSLETTER