Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 13:59

Ιανός: Τεράστιες καταστροφές στο Μουζάκι - Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας

Γράφτηκε από την
Ιανός: Τεράστιες καταστροφές στο Μουζάκι - Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας

 

Ανυπολόγιστες οι ζημιές που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας στην Θεσσαλία. Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου καταστράφηκε μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Σε συναγερμό βρίσκεται δυτική Θεσσαλία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Μάλιστα, η άνοδος της στάθμης του ποταμού Πάμισου, σε συνδυασμό με την ορμητικότητα των υδάτων, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του Κέντρου Υγείας.

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ιανός" στην Θεσσαλία, ενώ οι εικόνες από Καρδίτσα και τα χωριά της Περιφέρειας αποκαλύπτουν το μέγεθος της θεομηνίας.

"Πυρετός" συσκέψεων στην Πολιτική Προστασία

Δύο συσκέψεις της Πολιτικής Προστασίας έγιναν τις πρωινές ώρες, ενώ ακόμα μία έχει προγραμματιστεί για τις 2μ.μ., δεδομένου ότι εκείνη την ώρα αναμένεται η κάθοδος του κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, από εκείνη την ώρα και για τις επόμενες 6 ώρες, ο "Ιανός" αναμένεται να χτυπήσει Αργολίδα και Κορινθία, σημεία στα οποία έχει εστιάσει η Πολιτική Προστασία, αφού για αυτούς τους δύο νομούς υπάρχει έντονος προβληματισμός. Σε ό,τι αφορά την Αττική, όπως αναφέρουν στο News24/7 παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, η επέλαση του "Ιανού" από την πρωτεύουσα θα είναι πιο ήπια.

Πηγή: news247.gr

 

 

 


NEWSLETTER