Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 16:56

Ελεγχο σε πολυκατοικίες γύρω από το Πειραματικό Σχολείο ζητεί η ΠΔΕ

Γράφτηκε από την

Στον αύλειο χώρο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατίας 132, κατέληξε λαμαρίνα που οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν χθες το βράδυ, από ημιυπαίθριο χώρο, 6ου ορόφου παρακείμενης πολυκατοικίας.

Το περιστατικό συνέβη σε ώρα που δεν βρισκόταν κανείς στο σχολείο, ενώ πριν «προσγειωθεί» στην αυλή η λαμαρίνα προσέκρουσε στο καμπαναριό του Ιερού Ναού Παναγούδας, που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο.

Το πρωί συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης απομάκρυναν τη λαμαρίνα και το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πως στις πολυκατοικίες γύρω από το σχολείο υπάρχουν κι άλλες τέτοιες κατασκευές σε ημιυπαίθριους χώρους, που σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες με αυτές που επικρατούσαν χθες το βράδυ εγκυμονούν κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών, στην περίπτωση που ανάλογο περιστατικό συμβεί εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Για τον λόγο αυτό, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ζητώντας και τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. «Κρίνεται αναγκαία μία παρέμβαση των αρμόδιων διευθύνσεων, υπηρεσιών και μηχανισμών, ώστε να γίνει καταγραφή και έλεγχος των κατασκευών αυτών και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δε θα επαναληφθεί ένα τέτοιο περιστατικό».

ΑΠΕ - ΜΠΕ