Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 23:01

Καιρός: Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες λόγω της Μήδειας - Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Γράφτηκε από την
Καιρός: Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες λόγω της Μήδειας - Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Η κακοκαιρία Μήδεια προκάλεσε εκ νέου πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες και οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία.

Νέα διακοπή τoυ ρεύματος στις Σποράδες και ειδικότερα στις Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/2), καθώς η κακοκαιρία Μήδεια και ο δυνατός καιρός προκάλεσαν ζημιά στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου στην περιοχή του Πηλίου που τροφοδοτεί τις Σποράδες.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία προκάλεσε εκ νέου πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες και οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία. «Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου τις πρώτες πρωινές ώρες να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία αυτά και να προχωρήσουν με την αποκατάσταση των βλαβών», αναφέρει ο Διαχειριστής. «Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται επί ποδός και θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, η κακοκαιρία είχε προκαλέσει πτώση δέντρων στις δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Σκιάθου, η οποία μετά από τεράστιες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκε μέχρι να προκύψει το νέο συμβάν.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER