Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 15:35

Λινού για σούπερ μάρκετ: Οι ηλικιωμένοι να πηγαίνουν για ψώνια έως τις 08:30

Γράφτηκε από την
Λινού για σούπερ μάρκετ: Οι ηλικιωμένοι να πηγαίνουν για ψώνια έως τις 08:30

Νέα πρόταση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού έκανε η Αθηνά Λινού, η οποία προτείνει συγκεκριμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ για τους ηλικιωμένους.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, προτείνει να πηγαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι στα σούπερ μάρκετ έως τις 08:30 το πρωί, καθώς, όπως τονίζει, καλπάζει και στη χώρα μας η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα.

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ανέφερε πως τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι. «Αφού οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν πολύ πρωί», σημείωσε η ίδια.

Αναλυτικά, οι υπόλοιπες προτάσεις της: 

  • Μέτρα προστασίας (μαζικά τεστ) στους χώρους εργασίας, αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν.
  • Εκπαίδευση αλλά και πρόνοια για το κόστος στη χρήση διπλής μάσκας.
  • Ειδικά μέτρα για τους ανέργους, όπως δύο τεστ κορονοϊού μηνιαίως με ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται.
  • Μέτρα κατά του συνωστισμού - που εξακολουθούν και δεν λαμβάνονται - στα ΜΜΜ, αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων.
  • Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν δουλεύουν με τηλεργασία.


NEWSLETTER