Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 10:48

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Στην Ευελπίδων ο σκηνοθέτης (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκεται αυτή την ώρα ο ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή».

Ο σκηνοθέτης αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροη. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη χθες, Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη στην Ευελπίδων από τη ΓΑΔΑ, φορώντας χειροπέδες και με σκυμμένο το κεφάλι, συνοδευόμενος πάντα από τον δικηγόρο του, Νίκο Γεωργουλέα. Δείτε τις εικόνες από την προσαγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη στην Ευελπίδων, στο παρακάτω βίντεο:

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει την απολογία του. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Δικηγόρος Λιγνάδη: «Είναι έντιμος και ειλικρινής»

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, μιλώντας χθες Σάββατο για την υπόθεση, σημείωσε πως «προσήλθαμε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ» και τονίζοντας ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες. «Ενημερωθήκαμε άμεσα και έγκυρα ότι δεν υπήρχε αναζήτηση και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Αμέσως μετά ενημερωθήκαμε για το ένταλμα και προσήλθε αυτοβούλως. Είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί και να διαφύγει», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργουλέα, «πλέον θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αν δεν κάνω λάθος του 19ου τακτικού τμήματος». Ερωτηθείς για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δίωξη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο δικηγόρος του δήλωσε: «Θα λάβουμε τη δικογραφία. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό». Ο Νίκος Γεωργουλέας τόνισε ότι «έχω ακούσει πολλές φήμες για διάφορα σπίτια. Είναι στην Αθήνα και έχει γνωστοποιηθεί πολύ πριν τις φήμες και το ένταλμα συλλήψεως για το πού βρίσκεται». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης «θα μεταβεί αύριο ή μεθαύριο στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας».

«Δεν έχω λάβει δικογραφία και κατηγορητήριο και δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Ο κ. Λιγνάδης, έχω ξαναπεί, είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη. […] Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Ολα αυτά που ακούτε τα αρνείται. Η διαδικασία να γίνεται από τα κανονικά, όχι τα λαϊκά δικαστήρια. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί» υποστήριξε.

Πηγή: ethnos