Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 11:14

Επέστρεψε στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επέστρεψε στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (Βίντεο)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και την ανακρίτρια οδηγήθηκε νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη χθες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έλαβε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη στις 12:00 προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Στη συνέχεια επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει μέχρι να απολογηθεί, ενώ εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο δικηγόρος του δεν προχώρησε σε δηλώσεις ωστόσο έδωσε το πρώτο στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα «ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. 

Πηγή: skai.gr


NEWSLETTER