Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 19:08

Παραιτήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Γράφτηκε από την
Παραιτήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο κ. Ντογιάκος με επιστολή του προς την στην ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι έγινε «παρέμβαση στην υπόθεση Κουφοντίνα».

Τη δυσαρέσκειά του μέσω παραίτησης από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Αφορμη , η τελευταία ανακοίνωση της ΕΔΕ (24.2.2021) η οποία αφορούσε το Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Ντογιάκος με επιστολή του προς την στην ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Η ΕΔΕ αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την επίμαχη ανακοίνωσή της με την οποία ζητάει από την Πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι:

τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,
ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και
παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER