Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 10:55

«Βόμβα» Γιαννάκου: Κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται μαζί με ογκολογικούς ασθενείς στο «Αττικό»

Γράφτηκε από την
«Βόμβα» Γιαννάκου: Κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται μαζί με ογκολογικούς ασθενείς στο «Αττικό»

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει πως εν μέσω εφημερίας στο Νοσοκομείο «Αττικό» αναγκάστηκαν να τοποθετηθούν στην Παθολογική Κλινική επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μαζί με ογκολογικούς ασθενείς.

Την ώρα που οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αττικής για περιστατικά Covid αυξάνονται, ο Μιχάλης Γιαννάκος περιέγραψε τις δραματικές ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς του Λεκανοπεδίου.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας στο «Αττικό» εισήχθησαν 51 περιστατικά κορονοϊού, 14 ύποπτα ως κρούσματα και 37 θετικά.

«Γέμισαν οι 4 κλινικές για Covid», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλε πως «έβαλαν στην Παθολογική κλινική, ύποπτα και θετικά στον κορoνοϊό κρούσματα, μαζί με ογκολογικούς ασθενείς».

«Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κύριος Γιαννάκος.

«Η κλινική βραχείας νοσηλείας είναι και αυτή γεμάτη με 17 ασθενείς, οι οποίοι πρέπει να μεταφερθούν σε κλινικές», ενώ «και οι 33 ΜΕΘ Covid του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι πλήρεις και έτσι αποδεσμεύθηκαν χθες 10 γενικές ΜΕΘ για να δοθούν σε περιστατικά κορονοϊού».

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στις γενικές ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Επικίνδυνες συνθήκες για διασπορά του ιού
Αυτή την ώρα, υπάρχουν μόλις ένα κενό κρεβάτι γενικής ΜΕΘ και 41 ράντζα στο «Αττικόν», ενώ τις καταγγελίες του επιβεβαίωσε και ο τραυματιοφορέας του ίδιου νοσοκομείου, Νίκος Ορφανός.

Ο κύριος Γιαννάκος τόνισε, τέλος, ότι ασθενείς με κορονοϊνό αλλά και μη Covid ασθενείς κάνουν κοινή χρήση κοινόχρηστων χώρων - όπως του ενός μόλις διαθέσιμου ασανσέρ - κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως είπε για τη διασπορά του ιού.

Πηγή: reader.gr


NEWSLETTER