Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 19:36

Κουφοντίνας: Προσφυγή Κούρτοβικ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Γράφτηκε από την
Κουφοντίνας: Προσφυγή Κούρτοβικ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Επικαλούμενη το Σωφρονιστικό Κώδικα ζητά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα. Νομικές πηγές υποστηρίζουν πάντως ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ.ώστα Τσιάρα αιτήθηκε η συνήγορος του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενη το σωφρονιστικό κώδικα. Η κατάσταση της υγείας του βαρυποινίτη κρίνεται οριακή και στόχος της Ιωάννας Κούρτοβικ ειναι η εξεύρεση λύσης έστω και την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Νομικές πηγές υποστηρίζουν πάντως ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την απόφαση να ενταχθεί στο οργανόγραμμα του η Γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER