Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 08:03

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές

Γράφτηκε από την
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές

 

Σε σκηνές και ξενοδοχεία της Λάρισας και των Τρικάλων χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν κάτοικοι των περιοχών γύρω από την Ελασσόνα που «χτυπήθηκε» χθες από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Από την περιφέρεια Θεσσαλίας, μισθώθηκαν τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα για τους κατοίκους που δεν ήθελαν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους μετά τον σεισμό. Ορισμένοι πέρασαν τη νύχτα στα Τρίκαλα, ενώ άλλοι προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν σκηνές σε ανοιχτούς χώρους στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Δεκάδες σκηνές στάλθηκαν και στο Γηροκομείο Λάρισας, καθώς για λόγους ασφαλείας οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από τον στρατό προς τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν καθώς πρόσφεραν σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες.

Εντονοι μετασεισμοί
Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν στην περιοχή μετά τα 6 Ρίχτερ. Τρεις από αυτούς ήταν μάλιστα πάνω από 5 Ρίχτερ και άλλοι 11 πάνω από 4 Ρίχτερ, με την περιοχή να συνεχίζει να δονείται ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Συνολικά ως τις 5 το πρωί έχουν καταγραφεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών πάνω από 90 μετασεισμοί.

Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτήρια στις πληγείσες περιοχές
Ξεκινούν σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτήρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτήρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

Πηγή: reader.gr

 


NEWSLETTER