Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 18:00

Κορονοϊός: 2.219 κρούσματα σήμερα - 35 νέοι θάνατοι, 449 οι διασωληνωμένοι

Γράφτηκε από την

Σε 2.219 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορoνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ανακοινώθηκαν 35 θάνατοι. Από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας ανέρχονται σε 6.632.

Διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 449 ασθενείς.

Η μισή Ελλάδα κόκκινη

Την επιβεβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών στη χώρα μας -που είναι πλέον μοιρασμένη σε «κόκκινο» και «κίτρινο»- επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος χάρτης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει πάντως στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.