Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:35

Κούρτοβικ: Οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα είναι κόσμος που υποστηρίζει ένα δίκαιο αίτημα

Γράφτηκε από την
Κούρτοβικ: Οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα είναι κόσμος που υποστηρίζει ένα δίκαιο αίτημα

Η Ιωάννα Κούρτοβικ μίλησε για την προσφυγή στο ΣτΕ και για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό υπέρ του αιτήματος Κουφοντίνα

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ μίλησε για την απόρριψη του αιτήματος για τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σημείωσε πως οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα είναι κόσμος που υποστηρίζει ένα δίκαιο αίτημα και πως οι συγκεντρώσεις αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή.

Η κυρία Κούρτοβικ ξεκαθάρισε ότι «δεν αποφασίσαμε να προσφύγουμε τώρα στο ΣτΕ, είχαμε ήδη απευθυνθεί πριν από μία εβδομάδα, το οποίο είχε δηλώσει αναρμόδιο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα». Πλέον η υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα στρέφεται ξανά στο ΣτΕ και επιμένει στο ίδιο αίτημα, ξεκαθάρισε η δικηγόρος.

Στη συνέχεια η δικηγόρος σημείωσε ότι οι υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι «κόσμος που υποστηρίζει ένα δίκαιο αίτημα ενός απεργού πείνας που βασίζεται στο νόμο και όχι υποστηρικτές των ιδεών του». Επιπλέον ανέφερε ότι «όλες οι κινητοποιήσεις που έχουν γίνει για την υπόθεση αντιμετωπίζονται με πολύ άγρια καταστολή».

Σε ερώτηση που της έγινε για τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα απάντησε ότι δεν είναι απόρροια από τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται.

Πηγή: ethnos.gr/


NEWSLETTER