Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 21:55

Στο νοσοκομείο ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Γράφτηκε από την
Στο νοσοκομείο ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης μετά από έμφραγμα που υπέστη πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος εφοπλιστής αισθάνθηκε αδιαθεσία την περασμένη Παρασκευή, ενώ, μία μέρα αργότερα, το Σάββατο, είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, με τις επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης γεννήθηκε το 1948 στο Λονδίνο, ενώ τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα τα έκανε μέσω της εταιρείας του πατέρα του το 1973.

Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation που το 2009 μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management αναλαμβάνοντας τα tankers, ενώ έναν χρόνο αργότερα έκανε και τις πρώτες παραγγελίες πέντε πλοίων capesizes από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, που ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους από Έλληνα εφοπλιστής.

Μάλιστα, το 2000 προχώρησε σε νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs, ενώ τρία χρόνια αργότερα αγόρασε το πρώτο πλοίο μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας παράλληλα την θυγατρική Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων.

Να σημειωθεί πως η Angelicoussis Shipping Group έχει αποτελέσει τον όμιλο με τον μεγαλύτερο στόλο στην Ελλάδα, κατέχοντας μέχρι το 2020, 139 πλοία και άλλα 14 πλοία υπό παραγγελία.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER