Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 08:40

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες - Στο «μικροσκόπιο» ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Γράφτηκε από την
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες - Στο «μικροσκόπιο» ενοικιάσεις διαμερισμάτων


Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προσδοκά ότι θα φτάσει στα ίχνη του ηθικού αυτουργού αλλά και των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ


Μάχη με το χρόνο για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ δίνουν οι αστυνομικές Αρχές.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προσδοκά ότι θα φτάσει στα ίχνη του ηθικού αυτουργού αλλά και των δύο εκτελεστών.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν έρευνες στα ξενοδοχεία αναζητώντας στοιχεία για τυχόν ενοικιάσεις δωματίων κοντά στην ημερομηνία της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται κυρίως τα ξενοδοχεία στα νότια προάστια, γύρω δηλαδή από την περιοχή όπου διέμενε ο δημοσιογράφος με την οικογένειά του. Οι αστυνομικοί αναζητούν πληροφορίες και για ενδεχόμενη ενοικίαση διαμερισμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μηχανών.

Στο επίκεντρο των ερευνών, βρίσκονται και οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και στα χερσαία σύνορα, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργο Καραϊβάζ.


Το βίντεο των δύο εκτελεστών
Ένα από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, προκειμένου να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, προβλήθηκε στο MEGA.

Το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τους δράστες να πλησιάζουν το σπίτι του δημοσιογράφου. Τα δύο άτομα φαίνονται πάνω στο μαύρο σκούτερ να προσεγγίζουν το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ, πριν βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φορά κράνος ασημί χρώματος και πίσω διακρίνεται ο εκτελεστής του δημοσιογράφου, που φορά κουκούλα. Η περιγραφή των δύο ανδρών συμφωνεί με την εκδοχή που έδωσε δημοσιογράφους αυτόπτης μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορονοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Το σημείο βρίσκεται 500 μέτρα από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως δεν τον ακολουθούσαν μέχρι το σπίτι του και είναι πιθανό να υπάρχει και μια άλλη ομάδα, που έδρασε στη δολοφονία. Το σκούτερ ήρθε από άλλο σημείο και όχι από τη διαδρομή που συνήθως ακολουθούσε ο δημοσιογράφος για να επιστρέψει στο σπίτι του. Η Ασφάλεια αναζητεί υλικό από κάμερες ασφαλείας, ακόμα και τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία.

 

 

Πηγή: reader.gr

 


NEWSLETTER