Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 22:38

Πάσχα: Να αυξηθούν οι πιστοί στους ναούς ζητεί η Εκκλησία για τη Μεγάλη Βδομάδα

Γράφτηκε από την
Πάσχα: Να αυξηθούν οι πιστοί στους ναούς ζητεί η Εκκλησία για τη Μεγάλη Βδομάδα


Τις προτάσεις της για τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρας του Πάσχα έστειλε μέσω επιστολής στο υπουργείο Παιδείας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος


Να ανοίξουν οι εκκλησίες κατά την περίοδο του Πάσχα ασκεί η ηγεσία της Εκκλησίας, αποσκοπώντας σε έναν τρόπο λειτουργίας ανάλογο με εκείνον που προτιμήθηκε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος απέστειλε σχετική πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα τις προτάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα.

Στην εν λόγω επιστολή, σύμφωνα με το MEGA, ζητείται να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς. Ειδικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να αλλάξουν οι προβλέψεις από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με την πρόταση, ο αριθμός των πιστών θα πρέπει να αλλάξει σε ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Η πρόταση αυτή διαφέρει από την κυβερνητική γραμμή που εφαρμόζεται έως τώρα για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε έναν κλειστό χώρο (π.χ. σούπερ μάρκετ).


Η ΔΙΣ δικαιολογεί την πρότασή της για ένα άτομα ανά 15 τ.μ. λέγοντας ότι το ύψος των ναών και ο καλός καιρός του Πάσχα θα επιτρέψει τον πολύ καλό εξαερισμό των ναών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται αλλαγή του μέγιστου ορίου πιστών στους ναούς από 20 σε 100. Το αίτημα αυτό αφορά τους ναούς, ο οποίοι είναι μεγαλύτεροι των 1.500 τ.μ.
Πηγή: ethnos.gr/


NEWSLETTER