Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 17:48

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή για τις αναρτήσεις που έκανε για τα self tests

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή για τις αναρτήσεις που έκανε για τα self tests

Στη σύλληψη της μητέρας που υπέβαλε μήνυση κατά εκπαιδευτικών, επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου δεν επέτρεψε την είσοδο του γιο της στο σχολείο, χωρίς self test, προχώρησαν οι αρχές.

Οπως μεταδίδει το grtimes.gr, αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα του μαθητή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test. Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.


NEWSLETTER