Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 09:24

Παγώνη: "Εδώ καίγεται ο κόσμος και εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;"

Γράφτηκε από την

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, τόνισε ο αριθμός των νοσηλευμένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος, παρά την σταθερότητα που έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τα κρούσματα.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην εικόνα των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, στα πάρτι στις πλατείες αλλά και στις μετακινήσεις του Πάσχα.

Σχετικά με τα κρούσματα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι παρατηρείται κάποια σταθερότητα, όμως ο αριθμός των νοσηλευμένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτήν την εποχή αυτοί που νοσηλεύονται είναι νέοι.

Οι μετακινήσεις το Πάσχα
Σχολιάζοντας το τι θα πρέπει να συμβεί με τις μετακινήσεις το Πάσχα η Παγώνη είπε συγκεκριμένα: "Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;"

"Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς" επεσήμανε.

Ο συνωστισμός και τα πάρτι
Στη συνέχεια, μιλώντας για τον συνωστισμό που παρατηρείται από τους νέους και τα πάρτι που διοργανώνονται δήλωσε πως θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση καθώς κάποιοι θα βγουν έξω και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση.

"Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα", τόνισε η Ματίνα Παγώνη για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό.
Πηγή: news247