Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 10:00

Κορονοϊός - Τζανάκης: Τα κορονοπάρτι ισοδυναμούν με συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός - Τζανάκης: Τα κορονοπάρτι ισοδυναμούν με συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους


Τι είπε ο Νικόλαος Τζανάκης για τα κορονοπάρτι και τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Μακρινό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης. Όπως σημείωσε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αυτή θα είναι μία δύσκολη απόφαση, την οποία καλούνται να λάβουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι στη θέση τους.
«Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι δεν θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», εξέφρασε την άποψη ο κ. Τζανάκης. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και του πει να προσέχει, θα προσέξει».

«Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που θα γιορτάσουμε έτσι», τόνισε ο κ. Τζανάκης σχετικά με το Πάσχα. Όσον αφορά στα κορονοπάρτι σε πλατείες όλης της χώρας, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «η συγκέντρωση κόσμου, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο». «Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν», συμπλήρωσε.
Πηγή: ethnos.gr/


NEWSLETTER