Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:15

Εξαδάκτυλος: Ορόσημο η 15η Μαΐου για αλλαγές στην εστίαση - Τι είπε για ενδεχόμενο νέο lockdown το φθινόπωρο

Γράφτηκε από την
Εξαδάκτυλος: Ορόσημο η 15η Μαΐου για αλλαγές στην εστίαση - Τι είπε για ενδεχόμενο νέο lockdown το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, αναφερόμενος και στην απαγόρευση μουσικής που αποφασίστηκε.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ορόσημο για περαιτέρω αλλαγές στην εστίαση αποτελεί η 15η Μαΐου. «Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, μπορεί να είναι η 15η Μαΐου, οπότε ανοίγει ο τουρισμός, το ορόσημο και για τις αλλαγές στην εστίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ορόσημο η 15η Μαΐου»

Και σημείωσε δε ότι όλα τα μετρά αξιολογούνται διαρκώς ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η πανδημία, η οποία παρουσιάζει μία ελαφρά άλλα εύθραυστη βελτίωση, ενώ προσέθεσε πως «δε θέλουμε να κάνουμε βήμα πίσω, μόνο μπροστά».

Μάλιστα, τόνισε ότι στην εστίαση κάποια στιγμή τα μετρά παύουν, από τη στιγμή που κατεβάζουμε τη μάσκα, για αυτό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες δραστηριότητες.

Πόσο πιθανό είναι ένα lockdown το φθινόπωρο;

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα μαγαζιά της εστίασης να μην παίζουν μουσική, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι «ο ήχος δεν βλάπτει, αλλά όταν υπάρχει ήχος αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, τα σταγονίδια που ενδεχομένως περιέχουν τον ιό εκπέμπονται με μεγαλύτερη ένταση».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown το φθινόπωρο, ανέφερε ότι φαίνεται πολύ μακρινό ενδεχόμενο, καθώς μέχρι τότε θα είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.


NEWSLETTER