Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 11:57

Self test: Χιλιάδες θετικά στα σχολεία

Γράφτηκε από την
Self test: Χιλιάδες θετικά στα σχολεία

Ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια άτομα


Περίπου 3.000 είναι τα θετικά self test που έγιναν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.


Τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Οσοι είχαν θετικό αποτέλεσμα καλούνται να υποβληθούν σε επαναληπτικό τεστ και σε περίπτωση που και αυτό είναι θετικό, τότε θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως για να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους από κοντά, πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία με τη βεβαίωση αρνητικού τεστ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτραπεί η είσοδός τους στις τάξεις.

Πηγή: ethnos.gr/

 


NEWSLETTER