Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 13:16

10+1 παρουσιάστριες που έδωσαν άλλον αέρα στα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας

Γράφτηκε από την
10+1 παρουσιάστριες που έδωσαν άλλον αέρα στα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας

Η τηλεόραση δεν είναι μόνο Αθήνα. Ο πήχης στους περιφερειακούς σταθμούς έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Και το γεγονός αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο, αφού πέραν του ορθού προγραμματισμού το βάρος της παρουσίασης το «σηκώνουν» προσωπικότητες που μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Το newsbomb.gr παρουσιάζει τις παρουσιάστριες που έχουν προσδώσει άλλον αέρα στην ελληνική περιφερειακή τηλεόραση. Ποιες είναι οι καθημερινές τους δυσκολίες; Ποια είναι τα στοιχήματα που βάζουν; Και ποιες είναι οι προσδοκίες τους; Ας τις γνωρίσουμε μία προς μία

Ανδριανή Αγγελιδάκη, Κρήτη TV : Να φτάσει η δουλειά μας σε μεγαλύτερο κοινό

Η Ανδριανή Αγγελιδάκη παρουσιάζει στην Κρήτη TV μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή η οποία έχει γνώμονα κοινωνικό. Η ίδια μιλάει στο newsbomb.gr για το πως είναι να κάνει τηλεόραση στην Κρήτη και δεν κρύβει τα στοιχήματα που έχει θέσει στον εαυτό της και τις προσδοκίες της.

Συγκεκριμένα λέει:

«Το να κάνεις τηλεόραση στην περιφέρεια είναι μια πρόκληση χωρίς όρια! Πρόκληση γιατί πρέπει να συμπεριλάβεις όσα συμβαίνουν «κεντρικά» και την ίδια στιγμή να δίνεις πάντα τον πρώτο λόγο σε όσα είναι άξια λόγου και συμβαίνουν δίπλα σου.

Και χωρίς όρια γιατί πολύ απλά δεν έχουμε την πίεση των καθημερινών reports τηλεθέασης, οπότε έχεις σαν δημοσιογράφος το «ελεύθερο» να κάνεις όσα σε εκφράζουν και θέλεις να μοιραστείς με το τηλεοπτικό κοινό».

Ποιες είναι οι προκλήσεις

«Η πιο βασική πρόκληση είναι το γεγονός ότι έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο στον οποίο απευθύνεσαι. Το κοινό μας το συναντάμε στο δρόμο, στην πόλη που ζούμε, στο νησί μας.

Έχουμε άμεση επαφή μαζί του, άμεσα λοιπόν θα μας εκφράσουν όσα σκέφτονται. Και αυτό σου δίνει ένα προβάδισμα στο να έχεις άμεση εικόνα πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη δουλειά σου. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από μια τηλεοπτική εικόνα ή ένα profile στα social media. Είσαι εκεί μαζί τους, ζεις με το κοινό σου την κάθε μέρα. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατί κάνεις μια live σφυγμομέτρηση τι επιθυμεί να βλέπει από σένα σαν παρουσιαστή αλλά και μια μεγάλη ευθύνη την ίδια στιγμή».

Τα προσωπικά στοιχήματα

«Το μεγάλο μου προσωπικό στοίχημα είναι να αφήσω ένα θετικό αποτύπωμα. Ο κόσμος που βλέπει τις εκπομπές μου να βλέπει τηλεόραση και να κερδίζει πόντους στη ζωή του. Να έχει από μένα δυνατά παραδείγματα και αυτά να του δίνουν αφορμές να εξελίσσεται. Να αλλάζει τρόπο σκέψης και δράσης».

Οι δυσκολίες

«Η λέξη δυσκολία ίσως δεν ανταποκρίνεται 100% στον τρόπο που βλέπω τη δουλειά μου. Ίσως θα επέλεγα τη λέξη κίνητρο. Η τηλεόραση, όπως γίνεται στην Περιφέρεια, μου δίνει κίνητρα να αποδείξω ότι τηλεόραση δεν είναι μόνο τα προγράμματα «φασόν» των κεντρικών καναλιών. Μπορείς να προτείνεις διαφορετικό περιεχόμενο και η ιστορία έχει αποδείξει ότι το κοινό το επιλέγει αυτό το περιεχόμενο. Και αυτό φαίνεται από τις μετρήσεις σε τοπικό επίπεδο όπου είναι ξεκάθαρο ότι τουλάχιστον στην Κρήτη, το κοινό επιλέγει τα τοπικά κανάλια με μεγάλη διαφορά».

Οι προσδοκίες της

«Να φτάσει η δουλειά μας σε μεγαλύτερο κοινό. Πλέον η τεχνολογία, το Internet μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ξεφεύγουμε από τα στενά γεωγραφικά όρια της περιφέρειας μας και αποκτούμε κοινό σε κάθε σημείο του πλανήτη. Στην περιφέρεια κάνουμε τηλεόραση με πολύ πάθος, αγάπη και ταυτότητα. Το κοινό το εισπράττει και θέλω πραγματικά όλο αυτό να το μοιραστούμε με περισσότερο κόσμο».

 

Λίτσα Παλαμά, Flash TV: Δύσκολα άθλημα η τηλεόραση στην περιφέρεια

Η Λίτσα Παλαμά είναι μια δημοσιογράφος-παρουσιάστρια πολύ εργατική που οι εκπομπές της έχουν υψηλή τηλεθέαση. Όχι τυχαίο καθώς κάθε της κίνηση είναι πολύ σωστά μελετημένη και διαβασμένη. Το αθηναϊκό τηλεοπτικό κοινό μπορεί να την γνωρίζει καθώς δεν είναι λίγες φορές που την «παίζει» στην εκπομπή του ο Νίκος Μουτσινάς.

Η ίδια μιλώντας στο newsbomb.gr μιλά για το ψυχαγωγικό magazine που παρουσιάζει το “Like” και επισημαίνει πως το να κάνει κανείς τηλεόραση στην περιφέρεια είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Ειδικότερα τονίζει:

«Μέσα στα 18 χρόνια τηλεοπτικής εμπειρίας σε 2 περιφερειακούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω διάφορα concepts. Εκπομπές που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό και αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία.

Την περίοδο αυτή επιμελούμαι και το ψυχαγωγικό Magazino LIKE με προτάσεις μόδας, ομορφιάς, με ταξίδια, μαγειρική, υγεία, διατροφή, fitness, cinema, θέατρο, βόλτες στην πόλη και ανθρώπους που αξίζει να γνωρίσουμε, ανθρώπους που έχουν μια εμπειρία να μοιραστούν, «επώνυμους» και «ανώνυμους», επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Στην καθημερινότητα που αλλάζει, με το LIKE ανακαλύπτουμε το νέο τρόπο ζωής!

Στα χρόνια της τηλεοπτικής μου πορείας η σχέση μου με την τηλεόραση δεν ήταν απλά η παρουσίαση εκπομπών και στους 2 σταθμούς με τους οποίους συνεργάστηκα ήμουν υπεύθυνη του τμήματος μάρκετινγκ και παραλληλία είχα την αρχισυνταξία και τη επιμέλεια εκτός των εκπομπών μου και πολλών άλλων εκπομπών, βλέπετε στην περιφεριεακή τηλεόραση δεν υπάρχει ένας και μόνο καθορισμένος ρόλος κάτι που σε γεμίζει με εμπειρίες, γνώσεις και σε κάνει πολυπράγμων .

Το να ασχολείσαι με την τηλεόραση στην περιφέρεια είναι ένα πολύ δύσκολο «άθλημα» , μπορεί να μην έχεις τα νούμερα της AGB έχεις όμως τα πρόσωπα των συνάνθρωπων σου που καλείσαι να αντικρίζεις καθημερινά όντας σε μια κλειστή κοινωνία . Αυτό που με χαροποιεί είναι οτι, τόσα χρόνια μετά σε αυτά τα πρόσωπα βλέπω την αμέριστη στήριξη και αποδοχή τους και αυτή είναι η δική μου επιτυχία .

Μέχρι σήμερα ότι έκανα «έτυχε» , η ίδια η ζωή με έφερε εδώ, ποτέ δεν το κυνήγησα , άρα αν είναι κάτι άλλο να συμβεί θα αφήσω την ζωή να με πάει .

Και την περίοδο κρίσης που διανύουμε πραγματικά το μόνο που ονειρεύομαι είναι να απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν τον αόρατο εχθρό και ένα καλύτερο αύριο για όλους μας , μια "νέα πραγματικότητα", στην οποία όλοι θα μπορούμε να χαμογελάμε , να αγκαλιαζόμαστε και να ζούμε χωρίς περιορισμούς και ΦΟΒΟ. Κι αν είναι ένα από αυτά τα χαμόγελα να τα χαρίζω εγώ μέσα από μια εκπομπή τότε ναι , αυτό είναι το όνειρο μου , από όποιον σταθμό κι αν αυτή προβάλλεται!».

 

Νατάσα Πατρινού, ΙΟΝΙΑΝ ΤV: Η περιφερειακή τηλεόραση δίνει «φωνή» σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας

Η Νατάσα Πατρινού είναι εξαίρετη δημοσιογράφος & παρουσιάστρια. Μπορεί κανείς να την «συναντήσει» τηλεοπτικά στο ΙΟΝΙΑΝ ΤV που εκπέμπει στην Δυτική Ελλάδα. Η ίδια μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει πως σε ένα περιφερειακό κανάλι η επαφή με τον τηλεθεατή είναι άμεση.

Ειδικότερα λέει,

«Τα τελευταία 5 χρόνια, εργάζομαι στο ΙΟΝΙΑΝ ΤV και είμαι περήφανη που βλέπω την συνεχή εξέλιξη του σταθμού. Ταυτίζομαι με το κανάλι και αισθάνομαι πως ανακαλύπτουμε μαζί νέους δρόμους. Πέρα από την καθημερινή δίωρη εκπομπή που παρουσιάζω, συμμετέχω σε διάφορες παραγωγές, είτε ειδησεογραφικού είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα, γεγονός που με βοηθάει να εξελιχθώ σε αυτό που αγαπώ περισσότερο. Η περιφερειακή τηλεόραση , για μένα, έχει την ίδια δύναμη με τα κανάλια εθνικής εμβέλειας μιας και δίνει «φωνή» σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας που όμως ξεχωρίζουν για το έργο τους στην κοινωνία. Άλλωστε, είναι πάντα επιλογή του τηλεθεατή ποια εκπομπή θα παρακολουθήσει, και επομένως πρέπει να σέβεσαι εκείνον που σε επιλέγει. Μην ξεχνάμε πως σε ένα περιφερειακό κανάλι η επαφή με το κοινό είναι άμεση. Οι τηλεθεατές είναι , αρκετές φορές κομμάτι και της κοινωνικής σου ζωής, οπότε αποτελεί πρόκληση να κρατάς τις ισορροπίες. Η πιο μεγάλη πρόκληση, όμως, είναι να αναζητάς τις ευκαιρίες ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά».


Αγγελική Κoτσόβολου, MesogeiosTV: Το δελτίο είναι συνολική σκληρή δουλειά

Από την Καλαμάτα και την Mesogeios TV η Αγγελική Κoτσόβολου εκφωνεί το δελτίο ειδήσεων. Ιδιαίτερα μάχιμη και σκληρά εργατική και συναδελφική μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει πως στοίχημα αδιαπραγμάτευτο είναι η τήρηση της αξιοπρέπειας απέναντι στους τηλεθεατές που εμπιστεύονται το κανάλι.

Συγκεκριμένα λέει:

«Το πρώτο που πρέπει να πω είναι ότι φοβάμαι τις κάμερες, αλλά οι φόβοι υπάρχουν για να τους αντιμετωπίζουμε και σ’ αυτό με βοήθησαν όλοι όσοι βρίσκονται στο MesogeiosTV. Το να στέκομαι μπροστά σε κάμερα είναι από μόνο του ένα στοίχημα που βάζω κάθε μέρα, χωρίς να το κερδίζω πάντα.

Το κάθε δελτίο που βγαίνει στον αέρα είναι αγώνας όλων μας, αλλά είναι αξιοπρεπές κι αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο. Nα είμαστε αξιοπρεπείς απέναντι στη δουλειά, στους εαυτούς μας και στους τηλεθεατές.

Το δυσκολότερο αυτής της δουλειάς είναι η ταχύτητα σε όλα, από τα ρεπορτάζ, μέχρι τις παραμάνες στα σακάκια, όσο για το καλύτερο; Όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες. Το κλισέ, «περνάμε καλά στα καμαρίνια κι αυτό βγαίνει προς τα έξω». Τα κλισέ είναι κλισέ για κάποιο λόγο!».

 

Νόρα Παπαϊωάννου, Star Κεντρικής Ελλάδας & Alpha: Το όνειρό μου...έχει πραγματοποιηθεί με τις δυο -τηλεοπτικές- επιλογές μου και νιώθω ευγνώμων

Η Νόρα Παπαϊωάννου έχει καταφέρει κάτι σύνθετο. Είναι και παρουσιάστρια στο Star Κεντρικής Ελλάδας με δικιά της εκπομπή, ενώ παράλληλα είναι στην συντακτική ομάδα της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha. Η ίδια μιλάει στο newsbomb.gr για το πως έχει καταφέρει να συνδυάσει αυτά τα δύο επαγγελματικά projects.

Συγκεκριμένα λέει: «Εδώ και 8 χρόνια το Star Κεντρικής Ελλάδας είναι η οικογένειά μου, το σπίτι μου. Για το κανάλι αυτό-τηλεοπτική μου στέγη είμαι πάντα υπερήφανη. Με 20 τηλεοπτικές εκπομπές, 5 δελτία κάθε μέρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τέλειες εγκαταστάσεις, έντονη δραστηριότητα και πάντα έξυπνες ιδέες!

Θυμάμαι με χαμόγελο την πρώτη μου ημέρα και την αγωνία μου όταν χτύπησα την πόρτα τους και περίμενα πώς και πώς να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ξεκινήσω εκεί το όνειρό μου. Στον καλύτερο σταθμό μας... Και κάπως έτσι ξεκίνησα την εκπομπή "Χαμογέλα". Το ίδιο καλοκαίρι την εκπομπή "Music Star" και έπειτα "Enjoy" και "Follow me" μέχρι σήμερα.

Η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν το όνειρό σου μπορείς να το πραγματοποιήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους μπορείς..

Happy day, happy day με την έμπειρη και δοτική Σταματίνη Τσιμτσιλή που για πρώτη φορά συνεργάζομαι στον Αlpha. Ενα είναι σίγουρο πως όταν βρίσκεσαι σε καθημερινή εκπομπή και μάλιστα στο control με την Μαίρη Παλιαλέξη η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο!

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην δουλειά μου είναι η επαφή με τους ανθρώπους, οι ανθρώπινες σχέσεις,οι λίγες αλλά αληθινές φιλίες.

Έτσι στην ερώτηση ποιο είναι το όνειρό μου; Το όνειρό μου...έχει πραγματοποιηθεί με τις δυο -τηλεοπτικές- επιλογές μου και νιώθω ευγνώμων!

Επιτυχία είναι να μπορείς να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς και εγώ το κάνω».

 

Όλγα Σμάγαδου, Δίκτυο TV: Το μυστικό της επιτυχίας

Από τις Σέρρες και συγκεκριμένα από το κανάλι δίκτυο εδώ και χρόνια η Όλγα Σμάγαδου έχει κάνει το όνομα της συνώνυμο με την ψυχαγωγική ζώνη του καναλιού.

Έχει φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες και έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην περιφερειακή τηλεόραση. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για την επάνοδο της εκπομπής. Μια παρουσιάστρια χαμηλών τόνων, που δουλεύει σκληρά και δεν φοβάται τις αλλαγές.

Η ίδια λέει:

«Η ψυχαγωγία στην Περιφερειακή τηλεόραση είναι σε υψηλό επίπεδο και αυτό ανεβάζει το πήχη. Η δυνατή ομάδα, οι καλοί συνεργάτες, η πλούσια θεματολογία, οι ζωντανές συνδέσεις και οι εκλεκτοί καλεσμένοι που μας εμπιστεύομαι είναι το μυστικό της επιτυχίας τόσα χρόνια τώρα.

Οι συνεντεύξεις είναι το δυνατό μου στοιχείο τις λατρεύω. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός Έμαθα να βλέπω τους ανθρώπους ως ξεχωριστές οντότητες και αυτό βγαίνει προς τα έξω»

 

Γιώτα Σταύρου, Ήπειρος TV1: Αναζητώ καθημερινά το κάτι παραπάνω στην ειδησεογραφία

Η Γιώτα Σταύρου από την συχνότητα του Ήπειρος TV1 παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων και εκπομπές εδώ και 20 χρόνια. Κύριο της μέλημα, όπως λέει στο newsbomb.gr είναι με γνώμονα την δεοντολογία να παρουσιάζει με αντικειμενικότητα τους Ηπειρώτες τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα λέει:

«Το να παρουσιάζεις μια εκπομπή ή ένα δελτίο ειδήσεων σε έναν περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό αποτελεί, όπως και σε κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, από μόνο του - σαν δουλειά - μια συνεχή πρόκληση.

Καθημερινά κινείσαι σε υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς για την κάλυψη των γεγονότων, αλλά και για την σωστή αντικειμενική παρουσίαση, κάτι που φαίνεται δύσκολο, αλλά με τα χρόνια μαθαίνεις να ζεις σε αυτούς τους ρυθμούς.

Αυτό αποτελεί την καθημερινή πρόκληση για όλους τους δημοσιογράφους.

Προσωπικά αναζητώ καθημερινά το κάτι παραπάνω στην ειδησεογραφία και προσπαθώ να ξεπερνώ τα προβλήματα και τις δυσκολίες με γνώμονα τη δεοντολογία, αλλά και την ολοκληρωμένη και άρτια κάλυψη των θεμάτων είτε αυτά είναι μείζονος, είτε ελάσσονος σημασίας για την τοπική κοινωνία.

Προσδοκώ να συνεχίσω να προσφέρω από την θέση που βρίσκομαι εδώ και 20 χρόνια στο Ήπειρος TV1, να ενημερώνω τους τηλεθεατές της Ηπείρου όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και βάζοντας το δικό μου λιθαράκι στην δημοσιογραφία και ενημέρωση της περιοχής μας».

 

Έλενα Χριστοφορίδου, Ήπειρος TV1: Επιτυχία είναι η διάρκεια στο χρόνο

Η Έλενα Χριστοφορίδου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο Ήπειρος TV1.

Η ίδια μιλώντας στο newsbomb.gr αναφέρεται στις προκλήσεις αλλά και στην επικοινωνία που έχει με τον κόσμο. Θέλει να μπαίνει για πολλά χρόνια στα σπίτια του, μέσω των τηλεοπτικών δεκτών, χωρίς όμως οι τηλεθεατές να χάσουν την εκτίμηση και την αγάπη που της δείχνουν αυτή την στιγμή.

Ειδικότερα λέει:

«Στις εποχές που διανύουμε όταν το επάγγελμα του δημοσιογράφου συνδυάζεται και με την παρουσίαση τότε μιλάμε για μια καθημερινή πρόκληση.

Αγαπώ τη δουλειά μου, μα πιο πολύ σε ό,τι αφορά το κομμάτι της παρουσίασης, τη δυνατότητα που μου δίνει να επικοινωνώ με τον κόσμο, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που θα παρέμβει στην εκπομπή μου (παρουσιάζω καθημερινα ένα δίωρο ενημερωτικό μαγκαζίνο) για να με κάνει κοινωνό του προβλήματος και των προβληματισμών του.

Αν μπορώ να μιλήσω για δυσκολίες, αυτές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι ειδήσεις που καλούμαστε να μεταδίδουμε είναι "δυσάρεστες" για τον πολίτη (ανέλαβα την εκπομπή μέσα στην εποχή των μνημονίων και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ασχολούμαστε με την πανδημία της Covid -19,νιώθω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ από όλα αυτά και είναι απόλυτα κατανοητό).

Μία πλευρά δύσκολη της δουλειάς που κάνουμε όσοι εργαζόμαστε σε περιφερειακά μέσα και δεν την γνωρίζει αρκετός κόσμος είναι ότι έχουμε αρκετούς ρόλους, δηλαδή εγώ σε συνεργασία με τη δημοσιογραφική μου ομάδα θα κληθώ να βρω θέματα, καλεσμένους, να κάνω ρεπορτάζ και την αρχισυνταξία αν χρειαστεί, οπότε δεν βγαίνω απλώς να παρουσιάσω όπως νομίζουν οι περισσότεροι...

Προσωπικό στοίχημα για μένα είναι να καταφέρω να μπαίνω για πολλά ακόμη χρόνια στα σπίτια των τηλεθεατών χωρίς αυτοί να χάσουν την εκτίμηση και την αγάπη στο πρόσωπο μου στο βαθμό που τα λαμβάνω τώρα. Επιτυχία για μένα στη δουλειά μας είναι η διάρκεια στο χρόνο όταν συνοδεύεται από εμπιστοσύνη. Στόχος μου να γίνομαι καθημερινά καλύτερη!».

 

Μαρία Παπάζογλου, αρχισυντάκτρια-παρουσιάστρια ENA CHANNEL : Στην καρδιά των εξελίξεων

Από την όμορφη Καβάλα και από την συχνότητα του ENA CHANNEL δημοσιογραφεί η Μαρία Παπάζογλου. Η ίδια μιλώντας στο newsbomb.gr υπογραμμίζει πως στοίχημα καθημερινό της είναι να έχει πάντα την αποκλειστική είδηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ενημέρωση είναι ο κυρίαρχος σκοπός για το κάθε τηλεοπτικό μέσο, μάλλον καλύτερα είναι το καθήκον του κάθε δημοσιογράφου προς την κοινωνία. Τα περιφερειακά μέσα λοιπόν απέδειξαν με τον καλύτερο και πιο δυνατό τρόπο ότι η ενημέρωση της περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας ανήκει σ' αυτά ειδικά κατα την διάρκεια του covid- 19.

Στο ENA CHANNEL λοιπόν καθημερινά μέσα από δύο εκπομπές με τους συνεργάτες μου και την δημοσιογραφική μας ομάδα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να μεταφέρω τον παλμό των εξελίξεων της περιφέρειας αλλά της τοπικής κοινωνίας. Καθημερινά στην παρουσίαση του ANAΛΥΤΗ με τον συνάδελφο Απόστολο Ατζεμιδάκη αλλά και του ENA LIVE NEWS προσπαθούμε να παρουσιάσουμε με αντικειμενικότητα όλα τα γεγονότα.

Οι δυσκολίες είναι πολλές καθώς σε ένα περιφερειακό κανάλι πρέπει να έχει ταυτόχρονα πολλούς ρόλους για το καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο η μεγάλυτερη επιβράβευση είναι η στήριξη των τηλεθεατών και αυτό μας κάνει περήφανους αλλά και νοιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα μας.

Η δημοσιογραφία είναι το επάγγελμα των προκλήσεων. Κάθε μέρα απλά αγωνίζεσαι για το καλύτερο δελτίο ειδήσεων. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για το αποκλειστικό, να βρεθείς αμέσως και πρώτος στο θέμα και στην καρδιά των εξελίξεων. Η δημοσιογραφία είναι μία απαιτητική εργασία που καθημερινά δοκιμάζεις τις ικανότητες σου, τον χαρακτήρα σου, τις αντοχές σου. Ωστόσο στο τέλος της ημέρας είσαι γεμάτος με μία νέα εμπειρία αλλά και το πείσμα να καταφέρεις ακόμη πιο πολλά.Μαθαίνεις να συμβιώνεις με την επιτυχία αλλά και την αποτυχία κάθε βράδυ μόλις «κλείσεις» το δελτίο ειδήσεων.

Τα προσωπικά μου στοιχήματα είναι να είμαι πάντα πρώτη στο αποκλειστικό αλλά και στην καρδιά των εξελίξεων και φυσικά καθημερινά να εξασφαλίζω όλη την επικαιρότητα στους τηλεθεατές και να τους μεταφέρω αυτά που αντικρίζω εγώ σε κάθε θέμα...

Οι δυσκολίες είναι πολλές και ειδικά για μία νέα γυναίκα σε πολλούς τομείς και φυσικά ότι καθημερινά πρέπει να αποδεικνύεις ότι μπορείς να φέρεις εις πέρας ότι σου ζητηθεί και φυσικά να αποδείξεις ότι μία νέα κοπέλα μπορεί να τα καταφέρει και να βρεθεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ παντού από τα σύνορα του Έβρου για το προσφυγικό και μεταναστευτικό έως και σε μία τραγική ιστορία που θα πρέπει να «καλύψει».

Προσδοκία μου είναι να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε μέρα με την εγκυρότητα και την σοβαρότητα που αρμόζει όλα τα υπόλοιπα δεν μπορείς να τα προβλέψεις...Η ζωή άλλωστε είναι ένα τεράστιο ταξίδι και η Ιθάκη μου είναι ακόμη πολύ μακριά, το ταξίδι μου είναι ακόμη στην αρχή...»

 

Σοφία Μίντζια, Kos Tv: Η αγάπη για τη δημοσιογραφία είναι υπεράνω τόπων και προορισμών

Η Σοφία Μίντζια παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων στη Δημοτική Τηλεόραση της Κω. Η ίδια μιλώντας στο newbomb.gr υπογραμμίζει πως η αγάπη της για την δημοσιογραφία την οδήγησε στο ακριτικό και πανέμορφο συνάμα νησί της Ελλάδας.

Ειδικότερα λέει:

«Η αγάπη για τη δημοσιογραφία είναι υπεράνω τόπων και προορισμών. Η ανάγκη καταγραφής της επικαιρότητας είναι ζωτική για κάθε κοινωνία μικρότερη ή μεγαλύτερη. Εντούτοις, μακριά από το κλεινόν άστυ, οι ρυθμοί είναι πιο ανθρώπινοι, πιο χαλαροί, και η προσωπική επαφή πολύ πιο άμεση. Το ρεπορτάζ έχει άλλες αποχρώσεις ενώ η κάλυψη θεμάτων τοπικής εμβέλειας έχουν ισχυρό αντίκτυπο στους πολίτες.

Δημοσιογραφώ εδώ κ 7 μήνες στη Δημοτική Τηλεόραση της πανέμορφης Κω (Kos Tv) κι αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που ασκώ το επάγγελμα που αγαπώ, καλύπτοντας όλο το φάσμα (ρεπορτάζ, σύνταξη ειδήσεων, παρουσίαση). Δεν κρύβω την αδυναμία μου στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων και ομολογώ ότι αυτό ήταν το δέλεαρ για να κυνηγήσω τη θέση. Απολαμβάνω στο έπακρο κάθε επαγγελματική μου στιγμή και προσδοκώ να έχω διάρκεια. Μακροπρόθεσμα σχέδια αποφεύγω να κάνω. Αυτό που επιθυμώ είναι να συνεχίσω να εργάζομαι στο ίδιο αντικείμενο και με ποιότητα, αντικειμενικότητα και συνέπεια να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Κω, τον προσωπικό μου παράδεισο, στο νησί που ήρθα για 3 ημέρες αλλά τελικά έμεινα κι άλλαξα ζωή...»

 

Ευαγγελία Κάκια, TV 10: Στόχος μου είναι να παρουσιάζω το δελτίο ειδήσεων αντικειμενικά

Η Ευαγγελία Κάκια είναι σπουδαία δημοσιογράφος και πολύ καλή παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων. Εκπέμπει από το TV 10 της Θεσσαλίας καθημερινά. Η ίδια μιλώντας στο newsbomb.gr αναφέρεται στον κύριο στόχο της που δεν είναι άλλος από το να ενημερώνει τους πολίτες χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα λέει:

«Η παρουσίαση ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων σε ένα επαρχιακό μέσο ενημέρωσης, έχει τις ίδιες προκλήσεις και απαιτήσεις με την παρουσίαση σε κάποιο κεντρικό ΜΜΕ. Και αυτό διότι, πρέπει να υπάρχει μια πλούσια θεματολογία που να αναφορά τους τηλεθεατές με στόχο την ενημέρωση τους, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Στόχος μου είναι να παρουσιάζω το δελτίο ειδήσεων αντικειμενικά και ενημερώνω τους πολίτες για όσα συμβαίνουν, χωρίς αγκυλώσεις και περιορισμούς.

Δυσκολίες υπάρχουν αρκετές, κυρίως στην αναζήτηση θεμάτων που να αφορούν και να αναδεικνύουν προβλήματα και ζητήματα, σχετικά με την καθημερινότητα των πολιτών».


NEWSLETTER