Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 10:06

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για τη χαλάρωση – «Προσοχή στις τουριστικές περιοχές»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τη χαλάρωση των πολιτών που συνεπάγεται αύξηση του ιικού φορτιου του κορονοϊού σε κάποιες περιοχές ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Μήνυμα κατά της χαλάρωσης που οδήγησε σε αύξηση ιικού φορτίου του κορονοϊού σε κάποιες περιοχές της χώρας, έστειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι σε αυτές τις περιοχές δεν εμφανίστηκε κάποια «μαγική μετάλλαξη» αλλά υπήρξε χαλάρωση και ανέφερε πως σε μέρη όπως η Κρήτη, έναν πανέμορφο τουριστικό προορισμό, μπορεί να κάνει κακό στην τοπική οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας.

«Πρέπει να προσέξουμε ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς διπλά και τριπλά», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρότεινε αντί για εφαρμογή τοπικών lockdown που θα «παίξει» στα διεθνή ΜΜΕ να γίνει στις εν λόγω περιοχές μια σοβαρή αστυνόμευση για την αποτροπή φαινομένων όπως τα κορονοπάρτι που προκαλούν έκρηξη της επιδημίας.

Στο ίδιο πνεύμα, της εντατικοποίησης των ελέγχων και όχι των τοπικών lockdown για την αντιμετώπιση των εξάρσεων, κινήθηκε την Τετάρτη και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας ότι απεύχεται να υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις και σημειώνοντας ότι «αν υπάρξουν θα δούμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν». Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς, το «όπλο» είναι το εμβόλιο.
Πηγή: reader.gr