Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 11:58

Self test: Ξεκινάει η δωρεάν διάθεσή τους σε όλους τους εργαζόμενους

Γράφτηκε από την


Διευρύνεται το δικαίωμα παροχής δωρεάν self test σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας

Αυξάνονται οι δικαιούχοι των δωρεάν self test μέσω των φαρμακείων, αφού από τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα διατίθενται τόσο σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όσο και σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (από 1 την εβδομάδα) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, αλλά και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Ταυτόχρονα, υπάρχει η υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα - μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test.
Πηγή: ethnos.gr