Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 17:14

Ερευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, που ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από φοιτήτριες

Η εισαγγελία πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του ΕΚΠΑ. Ερευνώνται αδικήματα που σχετίζονται με τη γενετήσια ελευθερία.

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τις καταγγελίες γύρω από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας και πράξεις που σχετίζονται με τη γενετήσια ελευθερία, αναφέρει το news247.gr.

Ο διδάσκων, μέλος της ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ήδη βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων, καθώς η υπόθεση ύστερα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση, βρίσκεται ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ιδρύματος.

O καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό απέναντι σε φοιτήτριες, φοιτητές και συναδέλφους του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από συνεχή πίεση ομάδας φοιτητών, που απαιτούσαν την απονομή δικαιοσύνης, στις αρχές του έτους διατάχθηκε Ένορκη ∆ιοικητική Εξέταση (Ε∆Ε) προκειμένου να διερευνηθούν τα επίμαχα περιστατικά.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που εδώ και χρόνια αισθάνονταν απειλή από μια άτυπη κατάσταση τρομοκρατίας και δίσταζαν να καταγγείλουν τα όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν από τον συγκεκριμένο καθηγητή, κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της Ε∆Ε. Στο πλευρό τους στάθηκαν εκατοντάδες φοιτητές αλλά και συγκεκριμένοι καθηγητές που κατέθεσαν με τη σειρά τους τα όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους σχετικά με τη συμπεριφορά και την παρουσία του στο Τμήμα.

Από τη διαδικασία της Ε∆Ε προέκυψε ένας εμπιστευτικός φάκελος που περιέχει όλες τις καταθέσεις αλλά και τις ανωμοτί εξηγήσεις του ίδιου του διδάσκοντος.