Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 22:02

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παράνομη... μέχρι τις 10 το πρωί

Γράφτηκε από την
Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παράνομη... μέχρι τις 10 το πρωί

Παράνομη έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία της ΑΔΕΔΥ σε ό,τι αφορά την συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα ΜΜΜ, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί, έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η απεργία είναι παράνομη έως της 10π.μ. προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις κανονικά, δίχως προβλήματα.

Το πρωί, η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή στην ΑΔΕΔΥ για τη διασφάλιση των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου "μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους".

Κατά τη συζήτηση για το αίτημα του υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, η τελευταία διαβεβαίωσε το δικαστήριο τόσο για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις και των υπαλλήλων του υπουργείου, όρο και άλλων σωματείων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι δικηγόροι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τις ανακοινώσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πάντως και τα Μέσα Μεταφοράς είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας μετά τις 10 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER