Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 21:44

Κτηματολόγιο: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων διόρθωσης για ανάρτηση σε Αχαΐα

Γράφτηκε από την
Κτηματολόγιο: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων διόρθωσης για ανάρτηση σε Αχαΐα

Λήγει σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου η προθεσμία ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της Ανάρτησης είχε διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τεσσάρων για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 18/10/2021. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Περιοχές υπό ανάρτηση:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Αλισσού, Κάτω Αλισσού, Κάτω Αχαΐας

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Αγίου Βασιλείου Πατρών, Ακταίου, Αραχωβιτίκων, Βραχναιίκων, Δρεπάνου, Ελικίστρας, Καμινίων, Κάτω Καστριτσίου, Κρήνης (Πατρών), Μιντιλογλίου, Μονοδενδρίου, Οβριάς, Παραλίας, Πετρωτού, Πλατανίου, Ρίου, Ρογιτίκων, Σαραβαλίου, Σουλίου, Τσουκαλαιίκων, Ψαθοπύργου

Γραφείο Κτηματογράφησης:

Ευδήμου 80, Εργατικές Κατοικίες Πάτρας (Άνθειας), τηλ. 2610-911314 email: ktima.patra@gmail.com (μόνο για πληροφορίες)

Καθημερινά 08:00 – 16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00-20:00.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού. Για πληροφορίες και ραντεβού στη διάρκεια της ανάρτησης μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 801 10 10 820.

Για Γενικές Πληροφορίες το τηλέφωνο είναι 210 6505600 - www.ktimatologio.gr: Καθημερινές 8:30 - 15:30

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER