Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 13:05

Σαρηγιάννης: Το «ακορντεόν» της Μυκόνου έδειξε την αποτελεσματικότητα της στοχευμένης και έγκαιρης δράσης (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σαρηγιάννης: Το «ακορντεόν» της Μυκόνου έδειξε την αποτελεσματικότητα της στοχευμένης και έγκαιρης δράσης (Βίντεο)

Στην αποτελεσματικότητα του μοντέλου “ακορντεόν” της Μυκόνου αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι θα πρέπει όλοι να επιδείξουν σύνεση, να εμβολιαστούν και παράλληλα όπου και αν πάνε για διακοπές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και την προσωπική τους υγιεινή. Επίσης σημείωσε ότι θα ήταν καλό εμβολιασμένοι και μή, να κάνουν ένα self test κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά τους επιχειρηματίες που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα να δημιουργήσουν -όσο είναι εφικτό- μικρές “τουριστικές φούσκες” μεταξύ των παραθεριστών για να υπάρχει ασφάλεια.

Ο κ. Σαρηγιάννης ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι τον Αύγουστο με τα σημερινά δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων της τάξεως των 6.500, αλλά θα κυμανθούν μέχρι τις 4.000. “Οι τελευταίοι υπολογισμοί λένε ότι τα κρούσμτα θα φτάσουν μέχρι 4.000 στη χειρότερη περίπτωση”, είπε και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν πτωτική τάση.


NEWSLETTER