Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 22:25

Φωτιά στην Εύβοια: Με καΐκια σώζουν τους κατοίκους στις Ροβιές - Καίγονται σπίτια, συγκλονιστικές εικόνες

Γράφτηκε από την
Φωτιά στην Εύβοια: Με καΐκια σώζουν τους κατοίκους στις Ροβιές - Καίγονται σπίτια, συγκλονιστικές εικόνες

 Σε ξενοδοχεία στις γύρω περιοχές οι πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί - Δραματικές ώρες στην Εύβοια


Στην Αιδηψό βρίσκονται οι πολίτες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την καταστροφική φωτιά που καίει στην Εύβοια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η φωτιά εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη και για τον λόγο αυτό έχουν επιστρατευτεί πολλά δωμάτια σε αρκετά ξενοδοχεία στις γύρω περιοχές ώστε να μείνουν οι άνθρωποι των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καεί ολοσχερώς.

To βράδυ της Τετάρτης, οι άνδρες της Πυροσβεστικής ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο μέτωπο της καταστροφικής φωτιάς. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την περιοχή Δάφνη. Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος του Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, μιλώντας στο OPEN είπε πως το πύρινο μέτωπο θα απειλήσει και την Ιστιαία.

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά. Ο κ. Σπανός, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο OPEN εκτίμησε ότι είναι περί τα 30 τα σπίτια που έχουν καεί. Το βράδυ της Τετάρτης, απεγκλωβίστηκαν ακόμα 5 άτομα στην Εύβοια.


Με ferry boat και καϊκια απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 85 άτομα από την παραλία στην περιοχή Ροβιές. Τα 85 άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή Ροβιές και ζητούσαν βοήθεια για να ξεφύγουν από τις φλόγες κατευθύνθηκαν στο λιμάνι Αιδηψού. Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Κοκκάλας ανέφερε νωρίτερα ότι κύριο μέλημα όλων ήταν να διασωθούν οι εγκλωβισμένοι. Η επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό αφορά στους κατοίκους που κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τις φλόγες.

 

Μέτωπο πάνω από 30 χιλιόμετρα στην Εύβοια
Η Εύβοια από την Τρίτη βιώνει δύσκολες ώρες, καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την περιοχή Λίμνη, είναι σε εξέλιξη με αμείωτη ένταση. Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι περιοχές Ροβιές, Δρυμώνας και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ. Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται τουλάχιστον σε δύο μέτωπα. Το πρώτο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς Κουρκουλούς και Σκεπαστή, ενώ υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στη Δαμιά.

Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER