Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 13:05

Θεμιστοκλέους: Ανησυχούμε για πιθανή αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Θεμιστοκλέους: Ανησυχούμε για πιθανή αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά (Βίντεο)

Την ανησυχία του για τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά και ιδιαίτερα μετά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Σίγουρα μας ανησυχούν τα στοιχεία. Περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε δύο – τρεις μήνες με όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες να είναι ανοιχτές και βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Θεμιστοκλέους: Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους, το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι όντως μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας 12-17» είπε.

Διευκρίνισε επίσης ότι «τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Τι είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά

Μιλώντας για τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. «Δικλίδες ασφαλείας υπάρχουν. Το βασικότερο είναι η εμπιστοσύνη. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς. Δεν είναι λογικό να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε ιατρείο ή πάνω από κάθε παιδίατρο. Το να μην εμβολιάσει κάποιος και να χορηγήσει πλαστό πιστοποιητικό είναι μια έκνομη ενέργεια. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παιδιάτρους γι’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ. Ήρθε για να μείνει. Ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Όσοι περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο απομακρύνεται αυτή τη πιθανότητα. Ελπίζουμε να γίνει σαν μια βαριά γρίπη» κατέληξε.


NEWSLETTER