Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 17:30

Κοντοπούλου: Τρίτη δόση εμβολίου για τα άτομα άνω των 60 ετών μετά από 6 μήνες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ανοσία που θα διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο φαίνεται ότι θα έχουν όσοι νόσησαν από Covid-19 και έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις της Pfizer, ενώ διαφαίνεται η αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 60 στους έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, τόνισε η Διευθύντρια Μικροβιολογικού του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Κωνσταντίνα Κοντοπούλου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, αναλύοντας τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία επιστημόνων από τη Μονάδα Κλινικών Ερευνών της Ιατρικής του ΑΠΘ και του νοσοκομείου.

Πρόκειται όπως είπε για το 4ο και τελευταίο σκέλος της μελέτης που διεξάγεται από τον Ιανουάριο του 2021. Στη διάρκεια της μελέτης παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό οι τίτλοι αντισωμάτων στους 252 συμμετέχοντες.

Η ίδια τόνισε πως η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για τα άτομα άνω των 60 ετών, τα οποία λόγω της ταχύτερης μείωσης των αντισωμάτων κινδυνεύουν περισσότερο καθώς και ότι μία τρίτη δόση είναι απαραίτητη και στους υγειονομικούς υπαλλήλους, που έχουν εμβολιαστεί.